≫ 

Drogba je najbolji napadač Lige 1 u prošle dve decenije: Pobedio Ibru, Embapea, Benzemu...

Koliko asova na jednom mestu

  • 0
selfi drogba foto: twitter/francefootball

Bivši fudbaler Olimpik Marseja i Čelsija Didije Drogba proglašen je najboljim napadačem Lige 1 u poslednjih 20 godina.

Drogba je u anketi koju je sprovela upravo Liga 1 preko svojih društvenih mreža dobio 51 odsto glasova i time je pobedio Zlatana Ibrahimovića koji je sa velikim uspehom igrao za Pari Sen Žermen.

Momak iz Obale Slonovače je dobio naklonost većine od ukupno 40.094 glasača koji su birali svog favorita u anketi.

Drogba je igrao u Ligi 1 tri sezone kada je igrao za Gengam od 2001. do 2003. a onda je svoju sezonu proboja na veliku scenu doživeo u Marseju 2003/2004.

- Vau koje priznanje navijača, hvala vam. Veliko poštovanje za sve napadače koji su igrali u francuskom prvenstvu - napisao je Drogba i zahvalio se navijačima, ali i svojim nekadašnjim klubovima iz Francuske.

On je postigao 39 golova na 80 utakmica u prvenstvu, ali je veći deo svog uspeha postigao sa Čelsijem u godinama koje su usledile.

Kruna tih uspeha je bilo osvajanje Lige šampiona 2012. godine kada je Drobba dao prvo izjednačujući gol u finalu protiv Bajerna, a onda i odlučujući jedanaesterac u penal seriji.

Ibrahimović je, s druge strane, proveo više vremena u Francuskoj gde je igrao četiri godine od 2012. do 2016. Dao je i više golova nego Didije - 113 pogodaka na 122 ligaška nastupa, a za to vreme je osvojio četiri titule prvaka zemlje.

Da bi prošao u finale glasanja, Ibra je pobedio i Marija Balotelija, Kilijana Embapea, Edinsona Kavanija i Aleksandre Lakazeta.

Drogba je imao drugačiji put jer je išao preko Fernanda Morijentesa, Aleksandera Fraja, Karima Benzeme i Paulete.

Video: Nikola Maksimović pred novim ugovorom Napolija u doba korone

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA