≫ 

Fudbaleri su sigurniji na utakmici, nego u kući: Španci planiraju da završe Primeru za 35 dana

Presudiće pandemija COVID-19

  • 0
FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

Prvi čovek Primere Havijer Tebas insistira na tome da se špansko prvenstvo nastavi 12. juna, ali je nagovestio mogućnost scenarija koji do sada nije viđen.

Utakmice svakog dana u toku jednog meseca po njegovom mišljenju treba da dovedu do kraja prvenstvo u vanrednim okolnostima zbog korona virusa.

- Ne znam kada će se fudbal vratiti, iskreno ne znam ni da li je najverovatniji datum 12. jun jer to zavisi od širenja zaraze. Ali bilo bi ligaških utakmica tokom 35 dana, a 24 sata pre utakmica bi igrači bili testirani - rekao je Tebas za El Partidazo on Movistar.

Poslednjih dana iz Italije je stiglo više informacija o zaraženim igračima, takvih vesti ima i iz Nemačke, iako su svi bili u karantinu. Tebas zbog toga tvrdi da je rizik od zaraze veći kod kuće nego na stadionu.

- Najmanji rizik je tokom utakmica i zahtevam da se prate medicinske norme da bi se do početka stiglo sa što manje zaraženih - dodaje Tebas i traži od igrača da poštuju protokole koje su dobili.

- Naše ponašanje treba da bude primer za društvo, a ja sam video mnogo neodgovornosti kod fudbalera - jasan je prvi čovek Primere.

Pozitivnih igrača je bilo i u Španiji, na šta Tebas odgovara da su on i saradnici očekivali 25-30 takvih testova, a bilo ih je osam uključujući i osobolje pored igrača, od ukupno 2.500 testova.

Video: Mesi i ekipa ponovo na treningu: Ovo je vozni park fudbalera Barselone, vredan nekoliko miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA