Vođa Bed Blu Bojsa o Delijama i Maksimiru: Svi pričaju o Bobanu, a nas je branio Kujtim Šalja!

Pokojni vođa BBB je pre dosta godina pričao o Maksimiru

  • 16
Vladimir Galoić Foto: Index.hr

U Hrvatskoj je već uveliko počela da se obeležava godišnjica Maksimirskih nereda, koji su se dogodili 13. maja 199o. godine, pa je portal Index.hr podsetio na intervju sa vođom Bed Blu Bojsa.

Pre 10-ak godina, Vladimir Galoić, jedan od vođa i osnivača BBB-a, poznat po nadimku Dugi s Kozjaka, pristao je da govori o neredima, ispričavši detalje od jutarnjih tuča sa Delijama po gradu, pa sve do same utakmice koja nije ni održana.

- Svi pričaju Zvone Boban, Zvone Boban. Kujtim Šalja! On je bio prvi, među prvima, ali nije to jedina utakmica gde je on uleteo. U Novom Sadu, kada je policija navalila, Šalja je isto uleteo. On je najsrčaniji bio u to vreme - govorio je Galoić, koji je opisao i neke već dobro poznate pojedinosti.

- Od početka, sve je bilo kao u svakom derbiju, ujutru zagrevanje, šetnja, ali se osetilo nešto da ne štima. Oni su došli u do tada najvećem broju, ovaj put su bili zaštićeni kao medvedi, počeli su sa provokacijama. Bilo je svega i svačega po gradu - dodao je on, rekavši i da nije bilo komunikacije sa vrhom tribine iz Beograda.

- Lično, nismo imali nikakve kontakte sa vođama Delija, osim kad naletimo jedni na druge i šaketamo se. Ali da smo se dogovarali, ne. Žalosno je da smo mi njih najmanje lupali u Zagrebu, u Beogradu smo ih za "dobar dan" lupali. 

Vladimir Galoić Dugi preminuo je 17. marta 2014. godine, a poslednja želja mu je bilo ujedinjenje Maksimira, pošto je dugo trajao razdor među navijačima. Na oproštaju, pojavili su se svi koji su bili u razdoru, uz ekipu sa fudbalerima, Zdravkom i Zoranom Mamićem.

Video: Legendarni Mijat o meču Hrvatske i Jugoslavije koji je zapalio Maksimir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. maj 2020 | 10:02

    Ови рвати су доследни у лажима, а на "улици" их увек оставе дечки😂😂😂

  • Istina

    12. maj 2020 | 10:06

    Sta ste vi lupali, koga? Obraz kao i uvek, nema ga.Pokazi mi redom viteze tvog roda?!

  • Caki

    12. maj 2020 | 10:07

    Lupali ih po Beogradu hahahahahahaha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA