≫ 

Zvaničan dokument FSS: Onaj ko najviše plati, ulazi u Superligu Srbije

- Ponuda kluba podnosi se u pisanom obliku i mora da sadrži iznos novčane naknade izražen u dinarima - stoji u jednom članu

  • 8
Zasedanje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, Foto: FSS

Fudbalski savez Srbije obelodanio je u svom Službenom glasniku "Fudbal" dokument u kom se vidi da je moguće platiti mesto u Superligi i Prvoj ligi Srbije za narednu sezonu!

Zbog celokupne situacije sa pandemijom korona virusa, FSS je nedavno poslao klubovima dopis da li žele da liga ostane sa 16 timova ili da se proširi na 18 i 20. A poslednje informacije glase da će preovladati ova treća opcija.

To znači da će, s obzirom na to da nema ispadanja iz SL, prva četiri tima iz PLS ući u viši rang. Po svemu sudeći, to neće biti na osnovu plasmana, a isti sličaj je i sa Prvom ligom Srbije.

- Ponuda kluba podnosi se u pisanom obliku i mora da sadrži iznos novčane naknade izražen u dinarima, koju je klub spreman da plati kao najbolji ponuđač kako bi stekao pravo da se takmiči u konkretnoj ligi - stoji u trećem stavu prvog člana odluke o načinu popunjavanja slobodnih mesta u fudbalskim ligama

Zatim se navodi:

- Klub ili klubovi za koje Izvršni odbor/Odbor za hitna pitanja FSS, odnosno IO nadležnog teritorijalnog fudbalskog saveza, donese odluku da popunjavaju određeno mesto, ili više mesta u ligi, moraju da uplate ponuđenu novčanu naknadu najkasnije sedam dana pre početka takmičenja.

- U slučaju da klub odustane od svoje ponude i ne uplati novac u roku određenom u Odluci o popunjavanju slobodnog (slobodnih) mesta, klub gubi pravo takmičenja u konkretnoj ligi i raspoređuje se u takmičenje koje je dva stepena niže od takmičenja u koje je hteo da stupi podnošenjem ponude.

FSS Foto: Printskrin/FSS

Sve ove odluke su, kao što smo rekli, objavljene u Službenom glasniku FSS "Fudbal" i potpisao ih je predsednik Slaviša Kokeza, a stupaju na snagu osmog dana od objavljivanja u pomenutom glasniku. Dakle, FSS nije ništa ni krio u ovom slučaju.

Trenutna situacija u PLS je takva da su prva četiri tima Grafičar, Metalac, OFK Bačka i Zlatibor, dok su Kabel i Kolubara na 5. i 6. mestu.

Nezvanične informacije glase da bi Grafičar mogao da odustane od plasmana u viši rang, dok je Kabel tokom sezone kažnjen zbog nameštanja i nedavno je obelodanjeno da oni i Smederevo ni u kakvom slučaju ne mogu u SL.

U nastavku možete ostaviti svoje mišljenje da li ste za Superligu sa 16, 18 ili 20 klubova:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA