≫ 

Superliga usvojila nova pravila: Umesto 3, treneri sada imaju 5 izmena, ali postoji i jedna caka

Klubovi su već upoznati sa novim propisima

  • 0
Željko Gavrić, Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Vodeći ljudi svetskog fudbala i oni koji propisuju pravila ove igre usvojili su pre nekoliko dana privremenu izmenu propisa po kojoj se umesto dosadašnje tri izmene uvode još dve, pa će treneri u finišu sezone moći da promene i po petoricu fudbalera tokom utakmice.

Ovu odluku u pravila je uvrstio i Internacionalni fudbalski bord koji jedini može da dozvoli izmene, a odluka je donesena u cilju smanjenja broja povreda kojih će neminovno biti nakon dvomesečne pauze nastale usled pandemije korona virusa.

O promenama propisa već su obavešteni i klubovi u Srbiji od strane Zajednice superligaša, a pravilo pet izmena važiće samo do kraja ove sezone. U sledećoj bi trebalo da se vratimo na standardne tri izmene.

Takođe, ima i jedna caka. A to je da treneri ne mogu da izvrše pet pojedinačnih izmena, već da to mogu da urade kao i do sada u tri termina tokom utakmice.

Dakle, u dva navrata moraće da menjaju po dvojicu fudbalera odjednom ukoliko žele da iskoriste svih pet izmena. Time se sprečava krađa vremena, za koju su izmene do sada često služile.

Videćemo i kako će to izgledati u praksi na terenu, kada krene prvenstvo od 30. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA