• 0

Superliga usvojila nova pravila: Umesto 3, treneri sada imaju 5 izmena, ali postoji i jedna caka

Klubovi su već upoznati sa novim propisima

  • 0
Željko Gavrić, Dejan Stanković

Foto: Marko Jovanović

Vodeći ljudi svetskog fudbala i oni koji propisuju pravila ove igre usvojili su pre nekoliko dana privremenu izmenu propisa po kojoj se umesto dosadašnje tri izmene uvode još dve, pa će treneri u finišu sezone moći da promene i po petoricu fudbalera tokom utakmice.

Ovu odluku u pravila je uvrstio i Internacionalni fudbalski bord koji jedini može da dozvoli izmene, a odluka je donesena u cilju smanjenja broja povreda kojih će neminovno biti nakon dvomesečne pauze nastale usled pandemije korona virusa.

O promenama propisa već su obavešteni i klubovi u Srbiji od strane Zajednice superligaša, a pravilo pet izmena važiće samo do kraja ove sezone. U sledećoj bi trebalo da se vratimo na standardne tri izmene.

Takođe, ima i jedna caka. A to je da treneri ne mogu da izvrše pet pojedinačnih izmena, već da to mogu da urade kao i do sada u tri termina tokom utakmice.

Dakle, u dva navrata moraće da menjaju po dvojicu fudbalera odjednom ukoliko žele da iskoriste svih pet izmena. Time se sprečava krađa vremena, za koju su izmene do sada često služile.

Videćemo i kako će to izgledati u praksi na terenu, kada krene prvenstvo od 30. maja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima