≫ 

Bajern nastavlja da otima najveće nemačke talente: "Novi Gnabri" stigao iz Hofenhajma za siću

Još jedan dokaz da Bavarci nemaju konkurenciju u Nemačkoj

  • 1

Bajern nastavlja da se pojačava najtalentovanijom nemačkom decom, a novi fudbaler Bavaraca postao je Armando Zib (17) koji je stigao iz Hofenhajma i potpisao ugovor na tri sezone.

Radi se o reprezentativcu Pancera u svim mlađim kategorijama koji igra na poziciji napadača ili ofanzivnog veziste, a smtraju ga novim Seržom Gnabrijem, pre svega zbog brzine.

- Dovođenjem Armanda Ziba obezbedili smo se za budućnost i pojačali jednim od najvećih nemačkih talenata. Privukao nas je dobrim igrama, a dokaz kvaliteta je i činjenica da su ga tražili mnogi veliki klubovi iz inostranstva - rekao je Bajernov šef omladinske škole Johen Zauer.

Zib je rođen 17. februara 2003. godine u Haleu, a u prvom delu sezone u kadetima Hofenhajma zabeležio je 10 golova i pet asistencija. Za kadete Nmačke postigao je tri gola na tri utakmice.

U Minhenu će najpre igrati za omladince, mada sigurno neće dugo čekati ni na debi u prvom timu ukoliko Bajern na vreme bude obezbedio novu šampionsku titulu u Bundesligi koja se nastavlja ovog vikenda.

Obeštećenje se ne navodi, ali kako se radi o fudbaleru iz mlađih kategorija ono je simbolično i trebalo bi da iznosi nekoliko stotina hiljada evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA