≫ 

Raspored Zvezde i Partizana do kraja sezone: Večiti derbi je moguć samo u Kupu Srbije

Ko, s kim, gde i kada do završetka prvenstva?

  • 3
Saša Zdjelar, Njegoš Petrović Urošević i Petrović će sledeći okršaj možda imati pred praznim tribinama; Foto: Marko Jovanović

Malo nakon što su određeni parovi četvrtfinala Kupa Srbije i večiti rivali saznali imena protivnika, upotpunjen je i kalendar utakmica koji ih očekuje u nastavku sezone prekinute usled pandemije korona virusa.

Zbog obaveza u najmasovnijem takmičenju i Crvenu zvezdu i Partizan očekuje ubitačna prva nedelja u kojoj će odigrati po tri utakmice u svega sedam dana. Veliki rizik po zdravlje fudbalera, posebno ako imamo u vidu da dva meseca nisu šutnuli loptu, ali tako je kako je.

Jasno je i da smo, zbog skraćenja sezone i otkazivanja plej-ofa, ostali bez mogućnosti da gledamo jedan večiti derbi u prvenstvu, ali ostaje opcija da ga dobijemo u Kupu Srbije ukoliko večiti savladaju protivnike u četvrtfinalu i dospeju do same završnice.

Zvezda: Proslava trofeja na praznoj Marakani

FK crvena zvezda Printskrin: Youtube/crvenazvezdafk

Crvena zvezda finiš sezone dočekuje sa 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan, a prvu šansu za overu šampionske titule u Superligi imaće na Banjici protiv Rada već 30. maja.

Par dana kasnije sledi novo gostovanje u Inđiji u kupu, gde su crveno-beli kiksnuli ovog proleća kada je bilo 1:1, a potom kod kuće dočekuju Radnik iz Surdulice 6. juna.

Pre gostovanja TSC-u 14. juna aktuelni šampion će možda imati obaveze i u polufinalu kupa, dok sezonu završava utakmicom sa Proleterom iz Novog Sada na praznoj Marakani 20. juna.

Bez publike će Zvezda igrati i eventualno finale Kupa koje je na programu 24. juna, ukoliko ga se domogne, kako se očekuje.

ZVEZDIN RASPORED DO KRAJA

30. maj: Rad (G)

3. jun: Inđija (kup, G)

6. jun: Radnik (D)

10. jun: polufinale Kupa

14. jun: TSC (G)

20. jun: Proleter (D)

24: jun: finale Kupa

Partizan: Težak raspored i drčna Vojvodina

FK Partizan fudbaleri Trening Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Što se tiče Partizana, on je pre nekoliko nedelja zagovarao ideju prekida sezone i dodeljivanje titule Crvenoj zvezdi, što jasno aludira da su se crno-beli pomirili sa gubitkom šampionske trke imajući u vidu bodovni zaostatak na tabeli.

Ali, crno-beli gaje ambicije da odbrane titulu u Kupu Srbije, kao i drugo mesto koje će probati da mu preotme Vojvodina, koja ima trenutno tri boda manje na superligaškoj tabeli. Partizan ne može da se pohvali ni dobrim rasporedom u poslednja četiri prvenstvena kola, posebno jer u poslednjem 20. juna ide na Karađorđe.

U prvoj nedelji po povratku fudbala očekuje ga meč u Humskoj protiv Mladosti iz Lučana (30. maja), zatim kup gotovanje u Surdulici 3. juna kao i putovanje na sever zemlje Spartaku u Subotici 6. juna.

Potom sledi polufinale kupa (10. juna), ako se crno-beli plasiraju, pa meč u Humskoj protiv Čukaričkog (14. juna). Nedelju dana kasnije je derbi u Novom Sadu koji bi mogao da bude utakmica "na krv i nož", posebno ako ulog bude drugo mesto, dok je 24. juna planirano finale Kupa, ukoliko ga se crno-beli domognu.

PARTIZANOV RASPORED DO KRAJA

30. maj: Mladost (D)

3. jun: Radnik (kup, G)

6. jun: Spartak (G)

10. jun: polufinale Kupa

14. jun: Čukarički (D)

20. jun: Vojvodina (G)

24: jun: finale Kupa

KOMPLETAN RASPORED SUPERLIGE DO KRAJA SEZONE

Raspored Superlige Foro: Printskrin/Zajednica Superlige

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IDEA croatia ponos severa

    13. maj 2020 | 14:22

    Jedva cekam sad kad se ovi iztripuju iz rulepa onda da im vidim one face kad Partizan po peti put zaredom osvoji kup. Krece prica kako ih to ne zanima a sve bi dali za duplu krunu. To nije liga gde vam se svi sklanjaju osim derbija to neide ne ne!!!

  • Nemanja

    13. maj 2020 | 17:04

    Ko kaze da ce biti prazna. Proslava ce biti pred publikom mi se pitamo mi odlučujemo. Ko moze da nas zaustavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA