≫ 

Čuveni engleski sudija: Belami je najgori od najgorih, jednom me je uhvatio za međunožje

Velšanin je bio najteži za komunikaciju i saradnju, to je stav većine engleskih arbitara

  • 1
mark klatenburg Foto: youtube/Shemaroo Sports First

Engleski sudija Mark Klatenburg ispričao je u svojoj kolumni za portal Dejli Mejl da je ubedljivo najgore iskustvo na utakmicama imao sa bivšim napadačem Mančester sitija i Liverpula Krejgom Belamijem.

- On je bio noćna mora za sve sudije, sve kolege se slažu oko toga - počeo je Klatenburg, koji je Belamija stavio na vrh liste igrača sa kojima je bilo najteže sarađivati tokom mečeva.

- Režao je na vas i mlatarao rukama, konstantno je izazivao. Njegov rečnik je bio grozan, bio je prost.

Za sudije je takav igrač predstavljao ozbiljnu pretnju po koncentraciju, kaže arbitar koji u svojoj biografiji ima jedno finale Lige šampiona (2016) i meč za titulu na Evropskom prvenstvu iste godine.

- Kao sudiji, teško je kada imate problem sa takvim igračem jer vas "iscedi", a to mnogo utiče na fokus.

Jedino "prijatno" iskustvo sa Belamijem Klatenburg je imao svojevremeno u tunelu pred izlazak na teren, kada ga je prgavi Velšanin uhvatio za mošnice.

- Znao sam da je moj odnos sa njim loš kada me je uhvatio za međunožje u tunelu na "Etihadu", i pritom ne mislim na moje fudbalske lopte (balls na engleskom može da znači i lopte i mošnice, igra reči). Bila je to, ja mislim, samo šala, i tako sam to razumeo, ali imali smo mi istoriju. Moguće da je to uradio zato što sam mu pokazao crveni karton u decembru 2009. godine protiv Boltona.

Osim Belamija, Klatenburg je izdvojio Roja Kina, Pepea i Lemana kao igrače sa kojima je bilo najteže komunicirati.

Video: Sudija Lukić se javio iz karantina: Na večitom derbiju sam ostvario jednu od najvećih želja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    14. maj 2020 | 18:05

    Šts pričaju sudije ? Sve je u njhovom rukama. Osnovno pravilo je nesportsko ponašanje i psovanje. Za psovanje saigrača sankcija je crveni karton. Koji sudija je ispoštovao to pravilo. Svi pomenuti igrači zaradjuju milione ali su nevaspitani do maksimuma. Ali , sudijska organizacija umesto da štiti sudije i preko njih fudbal staje na stranu igrača. Kao nisu čuli. A svi na stadionu jesu kao i milioni kraj TV ekrana. Zato je njihovo " ispovedanje " vest opo. SRAMOTA. PS : GOSPODO FUDBALSKE SUDIJE UGLEDAJTE SE NA KOLEGE IZ BOKSA. NEMA PRIČE I TAČKA. NEMA ZAŠTITE TZV ZVEZDA VEĆ FUDBALA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA