≫ 

Određen datum nastavka Serije A, ali konfuzija i dalje traje: Igrači i menadžeri traže pojašnjenja

Sporna je jedna stavka iz zdravstvenog protokola od koje ne odstupa Vlada

  • 0
Valencia, Valensija FC FK stadion Mestalla Foto: Tanjug/AP

Italijanski fudbalski šampionat trebalo bi da bude nastavljen 13. juna, taj datum je zvanično određen za "restart" sezone, međutim među igračima, navijačima i klubovima i dalje lebdi velika neizvesnost da li će do takvog scenarija uopšte i doći.

FS Italije, Serija A i Vladin tehnički komitet su u sredu postigli dogovor o nastavku sezone, i to tek nakon što su fudbalske vlasti popustile i pristale na obavezu iz zdravstvenog protokola - da se kompletne ekipe stave u 15-dnevni karantin ako makar jedan igrač ili član stručnog štaba bude pozitivan na korona virus po povratku treninzima.

Predstavnici FS Italije i Serije A su izašle sa stavom da u tom slučaju samo zaraženi igrač trebalo da ide u karantin, kao što je slučaj u Nemačkoj, ali taj predlog nije naišao na odobrenjeviših instanci.

U četvrtak, saopštenjem su se oglasila Asocijacija igrača Serije A i Asocijaciaj agenata, koji su izraziliu sumnju u nastavak sezone ako na snazi ostane pomenuta stavka iz protokola.

- Način na koji bi se tretirao eventualni pozitivni slučaј ne čini se pogodnim da garantuјe da će sezona biti okončana. Postoјi konkretan rizik od ponovnog zaustavljanja čim izađemo na teren, čineći tako sve naše dosadašnje napore uzaludnim - kaže se u saopštenju Asocijaciej igrača.

- Ono što osećamo јe potreba da se razjasni protokol koјi se konkretno može primeniti u nedeljama nakon prve faze treninga, i iznad svega kada dođe do utakmica. Znajući koje korake da preduzmemo pomoglo bi nam da jasnije shvatimo situaciju u ovom trenutku kako bi izbegli kasnije nesporazume - kaže se u proglasu fudbalera.

Oglasili su se i agenti preko svog udruženja.

Oni su izneli slične poglede na situaciju uz poruku da "stavljanje čitave ekipe u 15-dnevni karantin zbog jednog ili dva slučaja ne može biti primenjeno na fudbal zbog specifičnosti ovog biznisa u odnosu na sve ostale"

Podsetimo da je vlada Italije  dala "zeleno svetlo" klubovima da od 18. maja mogu organizovati grupne treninge.

Video: Đuričić: Najbitnije je da se liga nastavi, želimo da usrećimo ljude, voleo bih da Lacio bude šampion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA