• 3

Šta će biti sa Premijer ligom Bosne i Hercegovine?

Svi su izgledi da se neće nastaviti

  • 3

Sportska takmičenja u Republici Srpskoj ne mogu se održavati najmanje do 1. jula, što skoro sigurno znači da se fudbalski šampionat Bosne i Hercegovine neće nastaviti.

Kako prenose lokalni mediji, ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će prvo od poečtka sledeće nedelje biti dozvoljen trening profesionalnih sportista.

- Mi želimo prvo pustiti treninge da bismo videli kako će se stvari odvijati. Šta će se desiti ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan? U tom slučaju biće veoma teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. jula ne razmatramo nastavak profesionalnih liga. Ispratićemo razvoj zdravlja sportista kroz treninge, a onda ćemo razmatrati mogućnost i nastavka profesionalnih liga - rekao je Šeranić.

U praksi, to znači da se Premijer liga BiH ne može završiti do početka avgusta, što je UEFA postavila kao poslednji rok, jer je potrebno da se odigra još 11 kola.

Video: Opklada s drugarima je prošla: Njegova sreća je neopisiva

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima