• 0

Siguran sam da će 80% liga završiti posao: Čeferin tvrdi da su Francuzi požurili s prekidom sezone

Iz vrha UEFA optimistične prognoze

  • 0

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin kaže da će četiri petine evropskih liga biti okončano i potvrdio da ima plan za završetak sezone.

Jedna od liga koje se neće nastavljati jeste francuska jer je tamošnji premijer Eduard Filip još ranije rekao da nema sporta do septembra zbog pandemije korona virusa.

Čeferin smatra da je ovo bio preuranjen potez i rasvetlio da odluke nacionalnih vlasti neće uticati na evropske kupove, a promena će biti i u odnosu prema pravilima finansijskog fer-pleja zbog krize.

- Situacija je vanredna i ne pravimo se da nije, prilagodićemo fer-plej sistem, ali konačna odluka u kom smeru će to ići, nije još uvek doneta. Klubovima nije lako, a svi smo ovde na istom brodu - kaže Čeferin za beIN Sports.

Od početka krize, Italijani su bili među najglasnijima od onih koji su tražili nastavak prvenstva, iako su u Evropi dugo bili najžešće pogođeni korona virusom.

- Imamo konkretan plan za kraj sezone u Evropi. Mislim da će većina liga završiti svoje sezone, a one koje neće, njihova je odluka. Svejedno će morati da prođu kvalifikacije ako hoće u evropska takmičenja. Moramo da sačekamo Izvršni komitet UEFA da potvrdi datume, ali mogu da potvrdim da će sezona biti završena u avgustu, prema trenutnom stanju stvari - objasnio je Slovenac.

Klubovi koji su se žalili i tražili da se sezona nastavi, to su uglavnom činili zbog novca od TV prava, pošto je zbog pravila socijalnog distanciranja pitanje kada će na stadionu opet biti navijača.

- Kako sada sve izgleda, siguran sam da možemo da završimo UEFA takmičenja. Nacionalne lige su odvojena stvar i oni će odvojeno i odlučivati o tome kako hoće da nastave, ali kao što sam rekao ranije, mislim da će bar 80 posto njih završiti posao - tvrdi Čeferin.

On je istakao da se kalendar neće mnogo poremetiti jer je svakako gust, ali je pitanje kako će se uklopiti sa nacionalnim prvenstvima.

Video: Savo Milošević: Hoćemo Kup, ali nije jednostavno u ovom uslovima

(M.LJ)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima