Krstajić: Blekiju sam jednom pretio "batinama", nekog kao Vlahovića čekamo još od Darka Kovačevića

Vlahović brzo stasava

  • 7
Nemanja Milinčić Foto: MN Press

Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić govorio je za sajt Fiorentine o njenim igračima Nikoli Milenkoviću i Dušanu Vlahoviću.

Milenković je ove sezone odigrao 25 mečeva i dao je tri gola, ali je sa 22 godine i već tri sezone iskustva u ligama petice poželjna meta i većih klubova od Viole.

Već nekoliko godina je i reprezentativac, a bio je deo tima koji je Krstajić vodio u Rusiju na Mundijal. Srbija tamo nije prošla grupu, ali je Milenković igrao vrlo dobro.

- Nikad nisam birao igrače po godinama, nego po karakteru, radnoj etici i veštinama. Nikola je ispunjavao sve i pokazao je zavidan kvalitet još u Partizanu. Nikad mi nije prošlo kroz glavu da ga ne bih pozvao, ali moram da zahvalim i kolegi Ljubiši Rankoviću - rekao je bivši selektor Srbije.

Krstajić kaže da se "Bleki" snalazi i u ulozi beka i u ulozi štopera, dve različite uloge koje su mu dodeljene u klubu i reprezentaciji, iako se igraju dve različite formacije (4-2-3-1 u Srbiji, odnosno 3-5-2 u Fiorentini), jer je svestran.

- Mislim da je jedan od najboljih mladih u svetu trenutno i verujem da ako odluči da pređe negde, prvo treba da bude siguran u minutažu koju će dobiti. Po mom mišljenju, Fiorentina mu to nudi, može da napreduje i trebalo bi da ostane bar još sezonu - kaže Krstajić.

Nekadašnji igrač Verdera, Šalkea i Partizana je podelio i anegdotu sa treninga, pošto je zbog igranja na istoj poziciji, bolje razumeo Milenkovića.

- Na svakom treningu je bio sto posto fokusiran i prisutan, spreman da sluša uputstva... Jednom sam mu rekao: ako ne budeš uradio isto kao ja, onda ćemo morati da se "pobijemo". Naravno, obojica smo se nasmejali. Bio sam svestan njegovog potencijala i nisam očekivao ništa manje - priča Krstajić.

Osvrnuo se i na drugog srpskog igrača iz Fiorentine, Dušana Vlahovića za kog smatra da je jedan od najboljih napadača naše zemlje.

- Kao i Milenković, i Vlahović ima perspektivu i kvalitet. Dušan ima pravi karakter i to je važno. Bio je strpljiv i čekao je šansu u Firenci i iskoristio je. Ako nastavi ovako, a siguran sam da hoće, nema sumnje da će u budućnosti uraditi velike stvari. Vlahović je napadač kakvog je Srbija dugo čekala, kao Darko Kovačević u svojim danima - podsetio je Krstajić.

Upitan da prokomentariše da li bi već sada bio na njegovom spisku, da Mladen još uvek vodi nacionalni tim, Krstajić je odgovorio da se ne bi dvoumio.

- Da sam ostao, on bi već bio u mom timu, jer mislim da je jedan od tri najbolja srpska špica danas, bez obzira na godine - zaključio je Krstajić.

Video: Brazil je izgubio od Nemaca 7:1, pa se nije digla tolika fama: Krstajić se otvorio o debaklu, ali i planovima na klupi Srbije!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. maj 2020 | 19:49

    Pomislio sam gde da preti BLEKIJU -Vladislavu Bogicevicu jer znam da bi ga PRAVI BLEKI-Vladislav Bogicevic razbio,nazalost Krstajic je bio mali dok je Vladislav Bogicevic BLEKI tada igrao za Crvenu Zvezdu uz rame sa Jovanom Acimovicem i Draganom Dzajicem 70-tih godina.

  • pero

    15. maj 2020 | 20:20

    Koga briga sta prica ovaj amaterski trener .Samo mu se tudjmanovci dive

  • Milan

    15. maj 2020 | 19:53

    Bože kakv omladinsku školu ima Partizan, kakve talente izbacuje svake godine a poklanja ih za siću. Da je Mamić kako bi to unovčio. Evo sad Fića, Pavlovići Lakčević itd itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA