≫ 

Klubove iz prekinutih liga čekaju posledice: UEFA traži završetak prvenstava, ako ima bar malo šanse

Ovo se može odnositi na nekoliko liga koje su do sada povukle radikalnije mere

  • 0
100 godina Fudbalskog saveza Srbije Foto: FSS

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin upozorio je na posledice koje će trpeti klubovi u slučaju da ne završe sezone u nacionalnim prvenstvima.

Čeferin je ukazao na Italiju i Englesku, pošto se Bundesliga već vraća ovog vikenda, a Francuska, Belgija i Holandija su već prekinule svoja prvenstva.

- Niko ne želi da ga smatraju neodgovornim, tim pre što i organizatori nacionalnih prvenstava rade pod veoma ozbiljnim bezbednosnim protokolima koji se moraju primenjivati apsolutno strogo - kaže Čeferin za Korijere delo Sport.

Konstatuje i da ne postoji nulti rizik ni u jednom poslu i okruženju, ali i da veruje da u Seriji A neće biti bojkota.

- Sve titule se zasnivaju na rezultatima. Ako hoćemo da budemo odgovorni mi moramo da sprovedemo takmičenja ako ima čak i najmanje šanse za rešenjem - dodaje Čeferin.

Aleksandar je pohvalio mere Nemaca koji ukoliko utvrde da je jedan igrač pozitivan na COVID-19 njega izoluju, ali ne i ostatak tima.

- One lige koje ne završe takmičenja, a to se ispostavi kao njihov izbor, moraćemo da "provučemo" kroz rane kvalifikacije ako hoće da učestvuju u Evropi - jasan je prvi čovek UEFA.

Međutim, svestan je da neki savezi i nacionalne vlade malo više brinu zbog pandemije korona virusa pa donose i drastičnije mere i odluke.

- Naravno da je zdravlje prioritet, ali kao i u svim ostalim sektorima ekonomije uništenim zbog korona virusa, naša je dužnost da nastavimo da radimo. UEFA i domaća takmičenja su povezana i hoćemo da vidimo klubove koji osvajaju šampionate da učestvuju u evropskim takmičenjima. To je suština sporta, ne samo fudbala, da se uspeh zasniva na rezultatima - tvrdi Čeferin.

Vrhunski fudbal ponovo se igra, a odmah na početku veliki rurski derbi Dortmund - Šalke (15.30). Domaćin je četiri boda iza Bajerna, dok se gost bori za plasman u Evropu. Kec je 1,60, baš kao i opklada 3+. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Šalke.

Lajpcig nije odustao od titule u Bundesligi, devet kola pre kraja ima pet bodova manje od Bajerna, i pobeda protiv Frajburga (15.30) je imperativ. Kec je 1,33, a kombinazzija 1&3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lajpcig - Frajburg.

Video: Savo Milošević: Hoćemo Kup, ali nije jednostavno u ovom uslovima

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA