Borusija postavila 20.000 kartonskih navijača: Gladbah uneo boju na tribine u genijalnoj akciji

Inovativno rešenje, navijanja će verovatno biti sa razglasa

  • 0
Foto: Printscreen Twitter

Borusija Mehengladbah ne želi da igra fudbale pred potpuno praznim tribinama i klub je našao rešenje da njegovi navijači budu na Borusija parku uz fudbalere.

Doduše, samo kartonske verzije navijača, jer je Borusija kroz akciju "Ostani kod kuće, ali budi na tribinama" nedavno postavila odštampane i isečene kartone sa likovima ljudi koji su klubu poslali svoje fotografije.

Platili su to nešto manje od 20 evra, a do sada ih je već više od 20.000 na tribinama. Da sve bude zanimljivije, profit od kartona će ići u korist borbe protiv korona virusa u lokalnoj zajednici.

Protivnike tako možda neće dočekati "grmljavina" sa tribina, ali hoće poneki mrki pogled onih koji zbog pandemije korona virusa ne mogu da budu na uz teren.

Gledano sa distance, oku bi možda promakla varka i pomislili biste da je reč o pravim ljudima.

- Organizatore pretrpavaju narudžbinama, jedva uspevamo da ih postavljamo ali nam je nenormalno drago što je ova akcija dobila ovakav odgovor - rekao je Tomas Vajnman, predstavnik Gladbaha za saradnju s navijačima.

Ovi kartonski navijači će svoj zvanični debi na tribinama na takmičarskom meču imati sledećeg vikenda pošto ovog vikenda Borusija gostuje Ajntrahtu.

Mehengadlbah je pred prekid sezone bio na četvrtom mestu Bundeslige sa 49 bodova, samo šest manje od vodećeg Bajern Minhena.

Video: Savo Milošević: Hoćemo Kup, ali nije jednostavno u ovom uslovima

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA