≫ 

Milojević iskreno o Zvezdi: Zbog sina bi otišao pre revanša u Kopenhagenu, žena ga ubedila da ostane

Kako su dešavanja u Vojvodini i problemi sa sinom ubrzali Milojevićev odlazak iz Ljutice Bogdana

  • 19
Vladan Milojević Foto: Marko Jovanović

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević otkrio je u razgovoru za Žurnal kako je zbog svog sina bio na putu da preda ostavku Zvezdanu Terziću prošlog leta.

I to između dve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Kopenhagenom. Sreća tadašnjeg trenera Zvezde bila je evidentna na licu posle penala za infarkt u revanšu sa Kopenhagenom kada su crveno-beli obezbedili bar Ligu Evrope.

Istorija će hteti da drugi put zaredom posle Jang Bojsa uđu u LŠ, ali je sada po prvi Milojević rekao zašto je hteo da ode i pre decembra 2019.

- Niko u klubu nije znao, prvi put i pričam javno o tome. Da me supruga nije ubedila da ostanem, podneo bih ostavku. Bio sam na putu da to učinim - rekao je Milojević.

Pojasnio je i da je reč o "niskim udarcima" u ekipi gde je igrao njegov sin Nemanja - Vojvodini.

- Imao sam veliku peripetiju, tada shvatio neke stvari. U klubu čiji je član tada bio moj sin, Vojvodini, bilo je niskih udaraca od nekih nebitnih ljudi, reč je o stvarima koje nisu za javnost. To me je opteretilo. Morao sam da ga sklonim. Ceo život sam se borio da deca ostanu ovde, ali Srbija je ovo.

Terzic, sat - SRBIJA CRVENA ZVEZDA TRENER Foto: Tanjug/Milica Nikolic

- Nisam želeo da moje dete ispašta, ima svoje snove i život. Čekao sam da se sve to završi, Bogu hvala istrajao sam. Velika je to škola za mene, svašta sam prošao - priznaje Milojević.

Vladan je tokom dve i po godine sa Zvezdom ostvario ono što niko nije mogao ni da zamisli. Od Sparte iz Praga, preko Krasnodara do Lige Evrope, pa onda preko Spartak Trnave i Salcburga do Lige šampiona, pa repete...

Sve to je ostavilo traga i na psihičkom planu trenera koga će mnogi zvezdaši upamtiti kao svog najboljeg, ali taj pritisak nije nešto zbog čega bi zimus ustupio mesto Dejanu Stankoviću.

Vladan Milojević Foto: MN Press

- Nažalost (nebitni ljudi u Vojvodini) nalaze se na mestima na kojima se nalaze. Kad složno gurate kamen uzbrdo, pokušavate da ga držite visoko, a onda vidiš da navijaju da se taj kamen sruši i nema više motiva. Sve je uzalud - kaže Milojević.

Nije dugo prošlo po odlasku iz Zvezde, a on je našao angažman u Al Ahliju, ali je i pre početka aktuelne sezone, prekinute zbog pandemije korona virusa znao da će otići.

- Bilo je anegdota između nas u stručnom štabu, kad sam polako pričao da bi već trebalo da odem, rekli su mi: 'Hajde da još jednom uđemo u Ligu šampiona, pa idi'. Tako je i bilo, Kvalifikacije te psihološki iscrpe, nije bilo tu ni skijaša, ni ribara, a svaka utakmica je kvalifikaciona. Kao da si na svetskom ili evropskom prvenstvu, svaki gol je bitan. Navijači su mnogo pomogli - zaključio je bivši trener crveno-belih.

Video: Milojević na oproštajnoj konferenciji: Ovo je momenat kada sam odlučio da odem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA