UEFA možda skrati spisak gradova za Evropsko prvenstvo 2021: Čeferin otkrio da ima problema

Euro za sada treba da ide po planu, ali...

  • 0
100 godina Fudbalskog saveza Srbije Foto: FSS

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je kako veruje da će Evropsko prvenstvo biti održano 2021. godine, ali da će možda morati da se smanji broj gradova domaćina.

Prvenstvo je isprva trebalo da se održi ove godine u 12 gradova, ali je još ranije zbog pandemije korona virusa odloženo za narednu.

Jedan od većih razloga za brigu je i bezbednost putovanja, pošto u doba krize zbog spomenutog virusa potpunu bezbednost niko ne može da garantuje.

- Ideja je da ostanemo u istim gradovima, pričali smo sa predstavnicima devet gradova i sve je dogovoreno. Sa tri preostala grada imamo nekih problema. O tome ćemo već naknadno pričati, u principu se spremamo za 12 gradova. Ali ako ne, onda možemo da spustimo i na deset, devet ili osam - rekao je Čeferin, a prenosi Miror.

On je istakao i da veruje u nemačke vlasti koje su do sada pokazale odgovornost u borbi protiv korone i napomenuo koliko fudbal znači svakodnevnom životu.

- Fudbal donosi pozitivnu energiju. Lakše je biti u kući kad možete da gledate sportove! Zato mislim da je sjajan primer saradnje između nemačke Vlade i Bundeslige. Nadam se da će biti i vrlo uspešna - dodao je Čeferin.

Da podsetimo, naša reprezentacija u međuvremenu treba da odigra mečeve baraža Lige nacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Prvi takav meč je trebalo da bude u martu, pa je zbog korone pomeren i još uvek se čeka datum kada će se igrati sa Norveškom.

Video: Degenek o atmosferi u Zvezdi i budućnosti u UEFA takmičenjima

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA