≫ 

Dao gol Zvezdi na Marakani, a zbog onoga što je posle uradio uzeli su mu traku i oterali ga iz kluba

Zanimljiva priča prati nekadašnjeg fudbalera Hajduka i reprezentacije Jugoslavije Zorana Vulića

  • 1
Zoran Vulić, Dejan Savićević Foto: MN Press

Ako iz ove fudbalske pauze može da se izvuče neka dobra stvar, onda je to svakako veliki broj priča i intervjua sa nekadašnjim sportistima koji su, u međuvremenu, otkrili neke zanimljive i manje poznate stvari iz svoje karijere!

Takav slučaj je i sa Zoranom Vulićem, nekadašnjim fudbalerom i trenerom Hajduka iz Splita koji je za "Sportske novosti" napomenuo kako ga je gol protiv Crvene zvezde na Marakani koštao "posla" u klubu.

Vulić je bio dete Hajduka i klub je napustio na leto 1988. godine, i to sve zbog "greha" koji je načinio godinu dana ranije - u polufinalu Kupa Jugoslavije, tokom penala između Zvezde i Hajduka.

- Dao sam gol u penal seriji i prekrstio se usred Beograda. To je bila greška koju mu u klubu nisu oprostili. Oduzeli su mi kapitensku traku posle tog polufinala i morao sam da odem iz Hajduka godinu dana kasnije - rekao je Vulić:

- Te godine nisam igrao finale Kupa sa Rijekom zbog žutih kartona, ali svakako me ne bi stavili u tim zbog ranijih grešaka.

Vulić je za Hajduk igrao devet sezona, od 1979. do 1988. godine, a debitovao je golom u pobedi nad Partizanokm rezultatom 4:1.

Potom je nosio dres Majorke i Nanta, da bi od 1993. do 1995. ponovo branio boje kluba u kom je ponikao. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 25 nastupa, dok je dres Hrvatske nosio tri puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    18. maj 2020 | 10:08

    Kako se prekrsti? Sa tri prsta ili lopatom. Posto je vecina Dalmatinaca prekrsteno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA