Dan kad je Jojić "upecao" Bajka za 6. uzastopnu titulu: Derbi koji su obeležile tuče i Ivan Bogdanov

Pre tačno 7 godina odigran je 144. večiti derbi u kojem je Partizan "overio" šampionski pehar

  • 10
Miloš Jojić, 144 derbi Radost igrača Partizana posle gola Miloša Jojića na 144. derbiju; Foto: MN Press

Na današnji dan pre 7 godina odigran je 144. večiti derbi, u kojem je Partizan slavio sa 1:0 golom Miloša Jojića u 90. minutu, koji je bio vredan titule.

Partizan je pred derbi bio u boljoj situaciji na tabeli, a filigranski precizan slobodnjak koji je Jojić izveo u samoj završnici i nemoć Bobana Bajkovića da odbrani šut i njegovo "pecanje" u mreži, značilo je da će crno-beli ponovo osvojiti titulu prvaka, šestu uzastopnu.

Pre utakmice bilo je mnogo tenzije oko stadiona, veliki broj navijača došao je u Humsku, što je i logično za derbi u kojem se odlučuje šampion. Ispred severne tribine Delije su kamenovale autobus Partizana koji je morao da prođe iz tog pravca kroz grotlo najvatrenijih pristalica crveno-belih. Zatim je došlo i do sukoba sa Zabranjenima, letele su kamenice i flaše, ali je policija uspela da razdvoji sukobljene i uspostavi mir posle manje tuče na stadionu.

Pogledajte u priloženoj galeriji fotografije tuča Delija i Grobara, međusobni sukob Partizanovih navijača na Jugu i aktivnost na tribinama.

Sam derbi nije obilovao preterano zanimljivom igrom i šansama. Delovalo je da neće biti golova, a onda je u 90. minutu Jojić "zapalio" stadion i naterao Grobare na delirijum. Navijači Zvezde doživeli su "de ža vi" sa prethodnih nekoliko derbija, jer je Partizan na takav način slavio još nekoliko puta u samoj završnici mečeva sa večitim rivalom.

Nakon što je Bajković "zaplivao" nemoćno i upecao se u mreži svog gola, neko ga je sa atletske staze i pogodio loptom dok je bio upleten u svojoj mreži. U samom delirijumu i slavlju to nije ostalo primećeno.

Zvezdu je tada vodio Rikardo Sa Pinto, dok je Partizan sa klupe predvodio Vuk Rašović. U redovima crno-belih tada je igrao i Aleksandar Mitrović, a interesantno je da je iz tog sastava trenutno u Partizanu nekoliko igrača - Vladimir Stojković, Milan Smiljanić i Lazar Marković.

Meč je obeležila i velika tuča Grobara na južnoj tribini, pa je Žandarmerija morala da uleti na tribinu i smiri strasti među navijačima Partizana.

Obe grupe potrudile su se da koreografijama obeleže derbi, a bilo je i tradicionalnih spaljivanja "navijačkih trofeja", a na ovom derbiju se u tome istakao Ivan Bogdanov, koji je palio Alkatraz majicu, u to vreme udarne grupe Grobara.

Ivan Bogdanov Printskrin: Youtube/FCRedStarBelgrade

Pogledajte i šta je sve bilo tokom derbija snimljeno kamerom ispred severne tribine:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA