≫ 

Nikad viđeno u srpskom fudbalu: Arena prenosi SVAKI meč, superligaška ludnica od petka do nedelje

Telegraf saznaje da će televizija Arena sport prenositi sve mečeve nastavka Superlige

  • 19
Stadioni, superliga Foto: Telegraf, Nikola Tomić

Ljubitelji fudbala u Srbiji s nestrpljenjem čekaju nastavak Superlige, nakon što je ona zaustavljena zbog pandemije korona virusa u martu. Pored lepih vesti zbog nastavka takmičenja, navijače u našoj zemlji obradovaće i vest da će televizija Arena sport prenositi sve mečeve Superlige nakon što se ona nastavi.

Kako bi svaki meč mogao da se prenosi, Zajednica Superligaša će izaći u susret Areni i neke termine će pomeriti i za petak, pa će tako od petka do nedelje utakmice biti tako raspoređene da se nijedna ne igra u istom terminu, kako bi svaka mogla da bude prenošena u direktnom prenosu.

Telegrafu je potvrđeno da će Arena raditi sve prenose mečeva, a termini bi trebalo da budu usklađeni sa Zajednicom tako da se izađe u susret nosiocu TV prava, kako bi sa tehničke strane sve moglo da bude ispraćeno.

Interesantno je da je za vikend nemački Skaj zabeležio rekordnu gledanost posle nastavka Bundeslige, a nije isključeno da i u Srbiji bude oboren rekord kada je u pitanju Superliga, jer će se igrati bez publike i prvi put u istoriji imaćemo priliku da gledamo sve utakmice u direktnom TV prenosu, sa svih stadiona od Surdulice do Subotice.

Takođe, posle odluke da se ne igra plej-of ove godine, već da se odigraju preostala četiri kola Superlige, odlučeno je i da se ove godine ne ispada iz Superlige, a da ona naredne sezone broji 20 klubova, pa će iz Prve lige Srbije ove godine u najviši rang ući 4 ekipe, s tim da u slučaju da neka odustane (pominje se lider Grafičar), ili joj je onemogućeno da uđe zbog nameštanja (FK Kabel), njeno mesto može da popuni ekipa koja ponudi najviše novca i da finansijske garancije za učešće u najvišem rangu takmičenja.

Podsetimo, Zvezda već u narednom kolu može i matematički da obezbedi titulu, a kako saznajemo, upravo će Zvezda protiv Rada igrati u petak, 29. maja, kada je i godišnjica Barija i najvećeg uspeha u istoriji crveno-belih.

Ovo je i raspored utakmica 27. kola kojim će biti nastavljana Superliga:

Superliga, 27. kolo:

Rad - Crvena zvezda

Partizan - Mladost

Vojvodina - Čukarički

Napredak - Radnički Niš

TSC - Javor

Radnik Proleter

Mačva - Voždovac

Inđija - Spartak

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Snimci za istoriju: Bundesliga se vratila, evo kako se sada igra fudbal

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA