≫ 

Zvanično prekinuta Premijer liga Škotske, Seltik šampion deveti put zaredom

Zajednica fudbalskih profesionalaca Škotske (SPFL) odlučila je da prekine takmičenje u tamošnjoj Premijer ligi i ujedno da će Seltik biti novi šampion

  • 0
Bobi Maden Foto: Guliver/Ian MacNicol/Getty Images

Ovakva odluka najmanje se svidela ekipi Hartsa koja je ostala bez šansi da popravi utisak i izbori se za opstanak, pa je ovaj tim osam kola pred kraj zbog korona virusa ispao u niži rang.

- Zajednica fudbalskih profesionalaca danas objavljuje da je, u skladu sa konsultacijama sa 12 klubova elitnog ranga, odbor SPFL odlučio da sezona bude zaustavljena počev od danas. Kao i sa Čempionšipom, Ligom 1 i Ligom 2, finalni rang se odlučuje na osnovu poena po utakmici zaključno sa 13. martom za svaki klub - piše u saopštenju škotskog prvenstva.

Spomenuta metoda poena po meču je ekipu Nila Lenona učinilo šampionom deveti put zaredom. Seltik je pred prekid sezone imao 80 bodova, 13 više od drugoplasiranih Rendžersa.

- Niko ne treba da gaji iluzije o tome koliko će teško biti da se škotski fudbal vrati u normalu. Fokus je sada na tome kako da podignemo ovaj sport i to uradimo bezbedno što je pre moguće - rekao je Nil Donkaster, šef SPFL.

Hartsi su imali 23 boda posle 30 odigranih utakmica, četiri manje od pretposlednjeg Hamiltona. Liga će isplatiti oko sedam miliona funti nagrada.

Video: Marjan Marković o Laciju: To je fubal, ko nije igrao fudbal, ne može da zna šta je greška

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA