≫ 

Potencijalna ekipa Barselone za sledeću sezonu izgleda monstruozno

Prema pisanju portala 90.min Katalonci spremaju opasan tim

  • 8
Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Barselona jedan je od najuspešnijih u Evropi, pogotovo u Španiji. Katalonci su osvojili osam od poslednjih deset domaćih trofeja koji se mogu osvojiti, od čega su četiri ligaške titule, isto toliko kupova i dva superkupa.

Lionel Mesi je glavna poluga u timu i oko njega se vrti sve, a gotovo sigurno je da će on ostati u klubu bez obzira na to što još uvek nije potpisao novi ugovor.

Lionel Mesi Foto: AP/Tanjug

Njegovim potpisom počeo bi glavni deo Barsinih priprema za novu sezonu, jer Mesi je čovek od koga sve zavisi. Trenutno je Barselona prva na tabeli i kao takva čeka povratak prvenstva, ali u u ekipi postoje neke rupe koje treba popuniti.

Prošlog leta je napravljen sjajan posao dovođenjem Frenkija de Jonga koji je pokazao da je već sada spreman da zameni Serhija Busketsa u prvoj postavi.

Ipak, sve klubove pa i Barselonu čeka burno leto na transfer tržištu igrača. Portal 90min predvideo je kako bi taj šoping mogao izgledati.

Lautaro Martinez

Barselona ozbiljno razmišlja o tome da u napad dovede novog superstara.

Prva, glavna i verovatno jedina ozbiljna želja na toj poziciji za Barsu  je napadač Intera, inače Mesijev veliki prijatelj, baš kao i Suarez. On bi ih mogao da košta oko 85 miliona evra.

Fabian Ruiz

Ako se dogodi da se De Jong konačno premesti na poziciju zadnjeg veznog koja mu je prirodna, izgledno je da će Barselona potražiti novog veznjaka koji može igrati napred.

Tu je prva opcija Fabian Ruiz, vezista Napolija i sjajan mladi Španac koji bi doneo balans na sredini u saradnji s De Jongom i Arturom. To znači i da bi iz vezne linije ispao Ivan Rakitić.

Ruiz bi trebalo da košta 55 miliona evra.

Dajot Upamekano

Štoperska pozicija je jedino mesto u ekipi na kojem Barseloni hitno treba pojačanje, a kao idealna opcija javlja se Dajot Upamekano iz RB Lajpciga.

Đerard Pike zagazio je u 33. godinu, a ostale opcije na štoperskim pozicijama nisu se pokazale uverljivim, pa bi Upamekano došao kao lek. On bi trebalo da košta oko 48 miliona evra.

Na listi se nalaze još i Mateus Fernandes, Fransisko Trinkao, krilni napadač koji je već dogovoren i doći će za 28 miliona evra iz Brage, kao i Pedri, 17-godišnje krilo koje Barselona mora da plati četiri i po miliona evra.

Ulazni transferi: 225,7 miliona evra troška

Prodaja "mrtvog kapitala"

Barselona je dozvolila da joj četiri ključna seniorska igrača uđu u poslednju godinu ugovora. Situacija oko prodaje igrača je jasna, Barselona bi trebalo da pokuša da zaraditi na mrtvom kapitalu. Ovako prodajni deo vidi portal 90 min.

Filipe Kutinjo

Pitanje više nije treba li Barselona da ga proda, već može li uopšte da ga proda. Postoji niz klubova koji mogu da plate njegovu odštetnu klauzulu, ali problem dolazi kada se povedu pregovori o plati. Klub koji želi Kutinja mora da plati bar 67 miliona evra odštete.

FK Barselona, Ivan Raktić, Lionel Mesi, Filip Kutinjo, Luis Suarez Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Antoan Grizman

Barselona je bacila 120 miliona evra na Grizmanna i u njemu nije dobila ništa što bi je unapredilo, pa je vreme da ga se unovči dok može. Predviđa se zarada od 70 miliona evra.

Ivan Rakitić

Hrvatski vezista se već neko vreme seli iz Barselone putem medija, ali interesenata ne nedostaje. Trku predvode milanski Inter i PSŽ, a za njega moraju da platite samo 10 miliona evra.

U izlogu je još Arturo Vidal koji bi trebao da ode za osam miliona evra, Rafinja koji bi trebalo da ode za isti iznos i Karles Perez koji bi prema prognozi portala 90 min trebalo da napusti Katsaloniju za 10 miliona evra.

Ukupno: 173,9 miliona evra zarade od prodaje.

Video: Mesi i ekipa ponovo na treningu: Ovo je vozni park fudbalera Barselone, vredan nekoliko miliona

(Telegraf.rs/Izvor: 90.minl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo

    18. maj 2020 | 20:23

    ne zaboraviti na 12og igraca sudija

  • Barsa 🔵🔴

    18. maj 2020 | 22:38

    Grizman ne valja nevalja te vi, što ovaj nazovi trener sadašnji Barse ne stavi Grizmana na golu tu bi se najbolje snašao, kakve gluposti više čovek igra na poziciji iza napadača to je igrao u Atletiku to igra naravno i u reprezentaciji to svi znaju sam ovaj sad nazovi trener ne zna, oni bolje da su doveli iz Barsine škole trenera nego ovoga, čovek nema veze sa vezom za trenera.

  • Kralj

    18. maj 2020 | 21:33

    Pa jeste li vi normalni? Oni ne mogi da dobedu jednog od ovoh igraca,jer banke nemaju,a i zbog FFP-a. Neka budu srecni ako zadrze ovu ekipu sto imaju. Barsa je odavno prsla sa transferima,zadnjiih 3-4 godine nisu doveli igraca koji je nesto pokazao,a potrosili su 500-600 miliona evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA