≫ 

Zlatan je sin Malmea i ostaje ovde: Vlasti odbile zahtev navijača da se ukloni statua "izdajnika"

Ona će biti premeštena sa stadiona na neko mirnije mesto...

  • 0
Zlatan Ibrahimović Printskrin: Twiter/@NitwikFootball

Iako je u više navrata vandalizovana, statuta švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića ostaće u Malmeu, odlučile su lokalne vlasti.

Bronzana statua teška 500 kilograma i visoka tri metara u više navrata je oštećena, čak i rušena, jer su navijači Malmea nezadovoljni Ibrahimovićevim angažmanom u Hamarbiju.

On je suvlasnik tog kluba, koji je ujedno i veliki rival Nebeskoplavih.

Navijači su predložili da se statua prenese u Stokholm, grad u kome Ibrahimović inače boravi kada je u Švedskoj i gde je sedište Fudbalskog saveza te zemlje, a koji je i naručio njeno pravljenje. Međutim, od toga nema ništa.

- Statua ostaje u Malmeu. Zlatan Ibrahimović je sin Malmea i ovde pripada - rekla je zamenica gradonačelnikaFrida Trolmir.

Zlatan Ibrahimović, statua Foto: AP/Tanjug

Ona je dodala i da će u junu biti doneta odluka o tome gde će biti postavljena statua, a svakako da isred stadiona ne može više da stoji jer bi vrlo lako ponovo bila oskrnavljena.

Peticijom od skoro 8.700 potpisa zatraženo je da se statua ukloni sa stadiona jer je "provokativno i nečuveno imati ispred svog stadiona vlasnika rivalskog kluba".

Jedan od predloga koji je podržalo skoro 250 ljudi je da se statua premesti na stadion Hamarbija u Stokholmu, ali su sve te inicijative odbačene.

Video: Matrix challenge! Ibrahimović izazvao Đokovića, Habiba i Pogbu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA