≫ 

Briga me što ne igram u Barsi, postao sam milioner: Songov put od Arsenala do otkaza u drugoligašu

Mladost - ludost

  • 1
Aleks Song Foto: Instagram.com

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Barselone, Aleks Song, nedavno je otpušten iz Siona jer je odbio smanjenje plate tokom pandemije korona virusa, a sada je otkrio i kako je prešao iz londonskog velikana u redove Katalonaca.

Song je bio važan igrač Tobdžija, odigrao je više od 200 utakmica za Arsenal, a u Barsu je prešao za 15 miliona funti 2012. godine.

Odigrao je samo 65 mečeva za četiri sezone, a sada je opisao da ga uopšte nije intrigiralo što greje klupu.

- Bio sam u Arsenalu osam godina, ali sam samo u poslednje četiri počeo da zarađujem dovoljno za dobar život. To je zato što je plata znatno porasla, ali i zato što sam shvatio kakav sam gubitnik. Kada sam se prvi put pridružio ekipi, dobijao sam 15.000 funti nedeljno, hteo sam da se laktam sa velimim momcima, da kupujem šta imam i lumpujem noćima - priznao je Song u intervjuu koji je vodio sa Paskalom Siakamom na Instagramu.

- Otišao bih na trening i video bih Tijerija Anrija, Kralja, koji vozi ludilo od automobila. Rekao sam sebi da želim isti i da ne pitam koliko košta. Kada sam otišao do salona automobila, potpisao sam papire i dobio auto kakav vozi Kralj. Ali kunem vam se, morao sam da ga vratim za dva meseca, sav novac je otišao na njega i benzin. Rekao sam im da mi daju Tojotu, da je ovaj auto previše za mene.

Na sledećem treningu, Anri je pitao Songa za promenu.

- Gde je tvoj auto sine? Rekao sam mu da je na daleko višem nivou od mene. Tokom mog boravka u Arsenalu, nisam mogao da uštedim ni 100.000 funti, a ljudi su verovatno mislili da sam milioner.

Onda je usledio poziv Barselone, kakav se ne odbija.

- Kada me je Barselona kontaktirala i kada sam video koliko ću zaraditi, nisam razmišljao dva puta. Osećao sam se da će moja žena i deca imati komforan život i da je moja karijera završeena. Sreo sam sportskog direktora Barselone i on mi je rekao da neću igrati mnogo utakmica. Ali j... mi se za to, znao sam da ću postati milioner. Uvek sam govorio da je čovek koji ima 20 godina i vozi Ferari siromašan, u to vreme nije ništa još ostvario. Ali čovek sa 50 koji vozi Bentlija mora da se poštuje.

Song je posle Barselone igrao za Vest Hem, Rubin, Sion i 2. tim Siona, a sada uživa u Instagramu i modi.

 
 
 
View this post on Instagram
Tchakap style 🤷🏻‍♂️🤪 #jamaispareilicicestessos237A post shared by a.song17 (@17alexsong) on

 
 
 
View this post on Instagram
4-4-2 #jamaispareilicicestessos237A post shared by a.song17 (@17alexsong) on

 
 
 
View this post on Instagram
👈👈👈👈🤝 #stayathomeA post shared by a.song17 (@17alexsong) on

 
 
 
View this post on Instagram
Essos 237A post shared by a.song17 (@17alexsong) on

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA