≫ 

Zvanično: Nojer potpisao ugovor života, zaradiće pravo bogatstvo u sledeće tri sezone

Veliki dan za jednog od najboljih golmana sveta

  • 0
Manuel Neuer Nojer Manuel Nojer protiv Crvene zvezde; Foto: Marko Jovanović

Legendarni nemački golman Manuel Nojer (34) zvanično je produžio ugovor sa Bajernom iz Minhena do juna 2023. godine.

To znači da će svetski šampion sa Pancerima iz 2014. godine stajati na golu šampiona svoje zemlje do 37. što ga čini jednim od najdugovečnijih čuvara mreže u Minhenu ikada.

Iako su prethodnih dana vođeni napeti pregovori između Bajrna i Noejrovih agenata, sporazum je ipak potpisan danas na obostrano zadovoljstvo. Nojer nije dobio u poptunosti šta je želeo, ali je solidno prošao jer je "izboksovao" povišicu i trogodišnji ugovor vredan čak 60 miliona evra, piše Bild.

Nojer je do sada branio na Alijanc Areni za 15 miliona evra po sezoni, a od danas će zarađivati celih 20 miliona. To je ujedno bila granica koju je Bajern i postavio na početku pregovora i nije želeo da mu plati više.

- Srećni smo što smo potpisali novi ugovor. Manuel Nojer je naš kapiten i najbolji golman na svetu - rekao je izvršni direktor Bavaraca Karl Hajnc Rumenige.

Inače, Manuel Nojer je član Bajerna još od 2011. godine i jedan je od najzaslužnijih za rekordnih osam vezanih titula u Bundesligi minhenskog kluba. Radovao se i peharu Lige šampiona sa ovim klubom, kao i Kupu Nemačke dok je kruna karijere bilo Svetsko prvenstvo u Brazilu koje je osvojio sa Nemačkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA