≫ 

Legendarni napadač završio karijeru, holivudski se ispisao: "Makazicama" za pobedu protiv Barse!

Aric Aduric (39) nije dočekao da na terenu stavi tačku na veliku karijeru

  • 0
aric aduric Foto: youtube/Sawer Frenso

Bio je kao vino, sa godinama je postajao sve bolji, ali svemu jednom dođe kraj. Aric Aduric (39), legenda Baskije, Španije, Primere i evropskog fudbala - saopštio je da završava karijeru!

Legendarni Bask je o tome obavestio javnost porukom na tviteru i njome stavio tačku na jednu od najvećih i najdugovečnijih karijera na tlu Španije i šire naravno.

Napadač Atletika pojasnio je da mu povreda kuka predstavlja veliki problem da se osposobi za "restart" sezone, ponajviše za finale Kupa Španije protiv Real Sosijedada, koje je željno čekao kao krunu i perfektan način da stavi tačku na karijeru.

Nažalost, bolovi i neiznalaženje načina da se oni saniraju u meri da može da odgovori takmičarskom fudbalu, bili su jači od njegove želje da još jednom istrči na teren.

Ljubitelji fudbala pamtiće Adurica kao ikonu Atletik Bilbaoa, u tom klubu proveo je ukupno 14 godina, 16 ako se računa i staž u "B" timu, a igrao je još i za Valensiju, Majorku, Valjadolid i Burgos.

Tokom vanserijske karijere odigrao je 780 utakmica, preko 400 za Bilbao, postigao 285 golova - 177 od tog broja dao je posle 30. godine!

Namestilo se tako da je svoj poslednji gol u karijeri postigao na način na koji ni sam ne bi bolje izrežirao da je mogao: u finišu meča sa Barselonom za pobedu od 1:0 - i to "makazicama".

Uz Lea Mesija, Aduric je jedini igrač u istoriji Primere koji je davao golove u 15 uzastopnih sezona.

Video: Mesi i ekipa ponovo na treningu: Ovo je vozni park fudbalera Barselone, vredan nekoliko miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA