≫ 

"Đuzepe Meaca" nije kulturno važan, rušite ga: Milan i Inter blizu dozvole za gradnju novog stadiona

Korak bliže mega-projektu od milijardu evra

  • 6
FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus Foto: Tanjug/AP

Gradske vlasti u Milanu odlučile su da stadion Đuzepe Meaca nije kulturološki relevantan za stanovnike tog grada, te da može da se sruši.

Oba najveća tamošnja kluba i Inter i Milan predali su planove za izgradnju novog i modernog stadiona na temeljima postojećeg. Vlasti su dozvolile tu uz jedan uslov - da se očuva teren starog zdanja.

Možda bi ovakva odluka gradske uprave Milana delovala čudno, ali je reč o tome da je Meaca, izgrađen 1925. već proširen između 1937. i 1939. godine, a onda je rekonstruisan za potrebe Mundijala 1990.

S obzirom da poslednje promene nisu nastale pre 70 godina, procenjeno je da je stadion u "kontinuiranoj transformaciji zasnovanoj na potrebama javnosti, bezbednosti, fudbalu i zabavi".

Pošto je doživeo nekoliko promena, malo je ostalo od originalnog stadiona iz prve polovine prošlog veka, pa ne može da bude mesto kulturnog nasleđa.

Video: Ovo nije Kamp Nou za sirotinju ovo je genijalni rad jednog budućeg arhitekte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    21. maj 2020 | 18:25

    Djuzepe Meaca je jedan od najlepsih fudbalskih stadiona u svetu kao sto je i Beogradska Marakana stadion Crvene Zvezde koji imaju svoju dusu,istoriju i velicanstvenost. Tuzno i zalosno ako misle da ga sruse,za mene je to potpuno ludilo -idiotizam. Nadam se da do rusenja legendarnog stadiona Djuzepe Meaca nece doci.____________ ENGLISH: Giuseppe Mecca is one of the most beautiful football stadiums in the world, as is the Belgrade Maracana Red Star Stadium, which has its own soul, history and magnificence. Sad and sad if they think of tearing it down, for me, it’s complete madness - idiots. I hope that the demolition of the legendary Giuseppe Meaz Stadium will not happen.

  • ogranicen ko terasa

    21. maj 2020 | 19:32

    automobil zastava 101 u svoje vreme je bio dobar auto.znaci danas pored ovoliko dobrih automobila i dalje treba da se vozi 101

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA