≫ 

"Ubica novinara" je dobrodošao u Engleskoj: Premijer liga dala "zeleno svetlo" za kupovinu Njukasla

Bin Salman će ostvariti svoj naum

  • 0
Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman Foto: Guliver/Leon Neal/Getty Images

Ulazak novih arapskih vlasnika u engleski fudbal je "gotova stvar", čeka se samo zvanična potvrda čelnika Premijer lige, glasi poslednja vest sa Ostrva.

Reč je, naravno, o sve izvesnijoj mega kupovini Njukasla od strane saudijskog princa Mohameda Bin Salmana, odnosno konzorcijuma pod njegvom kontrolom.

Iako je bilo, i dalje postoji, snažan otpor da se Bin Salmanu ne dozvoli da investira u Engleskoj ligi, očito da je moć novca jača čak i od sumnji za počinjeno svirepo ubistvo, koje kruže oko saudijskog princa.

Ne sme se zaboraviti da je Bin Salman, prema izveštajima CIA, glavni osumnjičeni kao nalogodavac za surovu egzekuciju novinara Džamala Kašogija u oktobru 2018. godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Za njegovo ubistvo smrtnom kaznom osuđena su petorica saudijskih zvaničnika, a još trojici je izrečena zatvorska kazna od po 24 godine.

Uprkos mračnoj reputaciji Bin Slamana, čelnici Premijer lige dali su "zeleno svetlo" za transakciju vrednu 300 miliona funti, a očekuje se da to zvanično i obznane 1. juna.

Promena vlasničke strukture označiće i odlazak dosadašnjeg gazde kluba Majka Ešlija posle 13 godina.

Osim saudijskog konzorcijuma za javna ulaganja, koji će postati vlasnik 80 procenata kluba sa severa Engleske, deset posto udela u novoj vlasničkoj strukturi imaće i britanski biznismeni, braća Dejvid i Simon Reuben.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA