≫ 

Generalka Partizana uspela, crno-beli savladali Zemun u Humskoj

Golove za domaćina su postigli Umar Sadik i Lazar Pavlović, dok je Kuzmanović gostima doneo častan poraz

  • 13

Generalna proba Partizana pred nastavak takmičenja u Superligi je – uspela, Crno-beli su na stadionu u Humskoj ugostili Zemun i slavili sa 2:1, golovima Umara Sadika i Lazara Pavlovića, odnosno Veljka Kuzmanovića na drugoj strani, u meču u kome je trener Savo Milošević pružio priliku svim fudbalerima koje je imao na raspolaganju.

Drugi i poslednji kontrolni meč pred nastavak Superlige struka Partizana je iskoristila kako da uigra ekipu, koliko god je to moguće posle duge pauze, ali i da proveri neke od igrača, koji su ili na probi ili su u proteklom periodu bili u drugom planu.

Ni ovoga puta na terenu nije bilo Sejdube Sume, kao ni Aleksandra Lutovca zbog povreda, a priliku je od prvog trenutka dobio mladi Denis Stojković, koji se bori za ugovor, dok su, recimo, na klupi ostali Saša Zdjelar i Takuma Asano.

Prvih desetak minuta je proteklo u ispitivanju snaga, te je odnos dva tima bio ravnopravan, uz samo jedan pokušaj Zemuna preko Njamculovića, koji nije našao put do gola. Ipak, Partizan je potom pojačao ritam, pomerio linije ka golu rivala, u toj meri da su defanzivci stajali gotovo na sredini terenu, preuzimajući potpunu kontrolu na terenu.

Crno-beli su izvršili pritisak, koji je nekoliko minuta kasnije doneo vođstvo i to posle akcije novajlije Denisa Stojkovića i Lazara Pavlovića, čiju asistenciju je Umar Sadik lako prosledio u gol – 1:0.

Nastavio je Miloševićev tim da igra "po taktovima" pomenutog veziste Pavlovića, koji napreduje iz dana u dan i očito stasava u vođu tima, pa se ubrzo i sam upisao u strelce.

Ovoga puta Filip Stevanović i Lazar Marković su kombinovali na ivici kaznenog prostora, usledio je povratni pas za Lazara Pavlovića, koji je iz punog trka pogodio mrežu.

Lazar Pavlović Foto: MN press

Do kraja prvog dela crno-beli su još jednom ozbiljnije pripretili preko Lazara Markovića (traljav šut posle dobre akcije) i sve vreme su imali terensku inicijativu, ali nisu našli način da probiju blok Zemuna, koji se posle dva primljena gola koncentrisao isključivo na odbranu svog gola.

Milošević je u nastavku promenio kompletnu ekipu, koja je, gledajući sastav, po vokaciji bila nešto defanzivnija, ali je na terenu delovala i brže i agresivnije od startera.

Već u 51. minutu domaćin je mogao do trećeg gola, pošto je sjajan dugi pas Zdlejara na levi bok Asano “zalepio” u punom trku, a zatim vratio povratnu loptu ka usamljenom Đorđu Ivanoviću, koji je, usamljen, sa pet metara šutirao u golmana Zemuna Krunića.

Uzvratio je Zemun preko Avrića, koji se nije snašao pred golom crno-belih, iako je prevario gomlana Stevanovića, ali je napadački potencijal Zemunaca bio kratkog daha. Već u sledećem napadu, golman gostiju Krunić je u dva navrata spasao svoj gol: prvi put posle novog pokušaja Ivanovića sa nekoliko metara, a onda i u nastavku akcije, kada je neutralisao udarac Saše Zdjelara sa distance.

Trener Zemuna Milan Ristić, koji je obavljao ulogu arbitra u drugom delu (Milošević u prvom), nije dosudio očigledan jedanaesterac za Partizan nad Bojanom Matićem u 71. minutu, što je ubrzo njegov tim iskoristio da vrati neizvesnost u meč. Smušenost u odbrani domaćina je golom za 2:1 krunisao Veljko Kuzmanović, 15-tak minuta pre kraja utakmice.

Do kraja, borba se pomalo rasplamsala, ali je Partizan i dalje bio konkretniji tim na terenu i imao još jednu sjajnu priliku preko mladog Nikole Štulića, no, i ovoga puta je čuvar mreže Zemuna bio uspešniji.

Naredni meč crno-beli igraju 30. maja, takođe na stadionu u Humskoj, kada će u prvom meču nastavka takmičenja ugostiti Mladost iz Lučana (17.30) pred praznim tribinama.

(Z. Ivković)

TOK MEČA

Partizan - Zemun 2:1

(Sadik 19, L. Pavlović 22 - Kuzmanović 75)

75. minut - Smušena reakcija odbrane Partizana, koju kažnjava Veljko Kuzmanović 2:1.

71. minut - Očigledan jedanaesterac za Partizan nad Bojanom Matićem, koji sudija Milan Ristić, inače trener Zemuna, nije dosudio

58. minut - Zicer za Ivanovića, golman Zemuna Krunić brani, a i nastavku akcine je uspešniji u posle udarca Zdjelara.

54. minut - Šansa za Zemun. Avrić je prihvatio sjajan pas iz dubine, poigrao se sa golmanom Stevanovićem, ali potom očajno šutirao preko gola

51. minut - Pas Zdlejara ka Asanu, koji odlično asistira povratnom loptom Ivanoviću, ali on sa pet metara šutira u golmana.

45. minut - Partizan u drugom poluvremenu igra u sledećem sastavu: N. Stevanović, Smiljanić, Vitas, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Lakčević, Asano, Ivanović, Matić

POLUVREME

sadik foto: MN Press

30. minut - Pokušaj Lazara Markovića sa ivice kaznenog prostora, ali traljav udarac

22. minut - Kombinacija Stevanovića i Lazara Markovića, koji petom ostavlja povratni pas za imenjaka Pavlovića. Udarac sa 16 metara i lep gol za 2:0.

19. minut - Akcija Denisa Stojkovića i Lazara Pavlovića po levoj strani. Usledio je pas ka Umaru Sadiku, koji je ostao sam na dva metra i pogodio mrežu - 1:0.

7. minut - Prvi šut ka golu jednog tima. Njamculović je pokušao desno, iskosa, ali je pogodio spoljašnji deo mreže Partizana.

Evo i sastava za koji se Milošević odlučio: Stojković - Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Brežančić - Natho, D. Stojković - Marković, F. Stevanović, L. Pavlović - Sadik.

Zemunci nastupaju u sastavu: Krunić, Stokić, Đalović, Kiso, Pavlović, Ristović, Vasiljević, Mijailović, Križan, Avrić, Njamculović.

Video: Partizan odradio prvi trening posle pauze zbog korone: U grupama, na distanci, bez lopte i duela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaratustra

    22. maj 2020 | 14:18

    Dajte nam Zvezdu da se igramo.

  • Savo Car

    22. maj 2020 | 13:47

    Ponovo nam cist penal nisu svirali!!!!Dokle vise ova lakrdija???!!!!Najbolje i ne igrati prvenstvo i dati Zvezdi titulu.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    22. maj 2020 | 11:49

    Гробарима ће најлакше пасти играње без публике...па они стално играју у присуству ваздуха...навијачи свих фракција навијају из фотеље...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA