≫ 

Kako prodati 30 igrača i uzeti 50 miliona evra? Novi klub Strahinje Pavlovića u velikim problemima

Kneževi na platnom spisku trenutno imaju čak 60 fudbalera

  • 5
Monako i Strahinja Pavlović

Foto ilustracija: Telegraf/Nikola Tomić

Monako je zbog korona virusa ostao ovog proleća bez evropske scene i značajnog izvora finansiranja, a kako ima ogroman budžet za plate (treći u Francuskoj, iza PSŽ-a i Liona)  pred čelnicima "kneževa" je težak poslovni zadatak - da u letnjem prelaznom roku prodaju čak 30 igrača i zarade 50 miliona evra.

Poznat kao klub koji je vodio uspešnu poslovnu politiku poslednjih godina, lansirajući mlade igrače, Monako je došao u situaciju kakva se ne pamti, a na prvom okupljanju ekipe posle pauze trebalo bi da se pojavi čak 60 igrača.

Toliko ih, naime, imaju pod ugovorom, računajući i one koji bili na pozajmicama u drugim timovima. Podsetimo, novi član Kneževa od leta bi trebalo da postane i mladi štoper Partitana Strahinja Pavlović (18) koji je u januaru realizovao transfer vredan 10 miliona evra na Stadion Luj II posle čega je pozajmljen crno-belima.

Kako javljaju francuski mediji, najveće interesovanje je za igrače kojih Monako ne želi da se odrekne: Benou Badiašila, Visama Ben Jedera, Benžamina Henriksa, Jusufa Fofanu i Foda Balo-Turea, dok se niko ne interesuje ta Sidibea, Bareku, Šadlija, Pelea, Ait Benasera i Aholua, te Glika, Žemersona i Žorža.

Trener Robert Moreno navodno računa na Crnogorca Stevana Jovetića, ali će pokušati da dovede napadača, jer je nesiguran da li će nekadašnji napadač Partizana, nakon serije povreda, moći da iznese celu sezonu. Isti slučaj je i sa mladim Italijanom Pjetrom Pelegrijem, koji je konstantno povređen od dolaska iz Đenove pre godinu i po dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    22. maj 2020 | 14:54

    Odigrace taj cuveni stoper jednu sezonu i prodace ga Realu za 150M i resena stvar i onda od Partizana kupuju Sadika za 50M msm ako Partizan ne zacepi vecu cenu! 😁😁😁

  • Sale

    22. maj 2020 | 16:19

    Ti se inace desava kad kupuju panjeve za brdo para

  • Puki

    22. maj 2020 | 16:19

    Dajte im stohiljade eura dosta im je i to je mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA