≫ 

Turbo Borusija protutnjala kroz Volfzburg, Haverc je zver od fudbalera, VAR udahnuo život Verderu

Gosti slavili u tri od četiri utakmice popodnevnog programa

  • 0
Bundesliga Milioneri preskočili Volfzburg; Foto: AP/Tanjug

Borusija iz Dortmunda je nastavila jurnjavu za Bajernom iz Minhena i trijumfom nad prgavim Volfzburgom u gostima od 2:0 stigla na bod manje od šampiona koji u 18.30 igra svoj meč 27. kola sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

Golovi Rafaela Gerera u prvom i Ahrafa Hakimija u drugom poluvremenu bili su dovoljni Milionerima da upišu i drugi trijumf u nastavku Bundeslige i zadrže lepu atmosferu pred veliki derbi s Bavarcima koji se igra u utorak na Vestfalenu (18.30).

Brzo i efektno, tako su izlgedale obe akcije iz kojih su Milioneri došli do golova. Odličnu akciju Hakimija i Azara u 32. minutu Portugalac Gerero je majstorski pretvorio u vođstvo posle promašaja Halanda. To je inače treći gol za krilnog fudbalera Borusije u nastavku sezone pa je jasno da je u top formi.

Imali su gosti i malo sreće jer je Renato Štefen početkom drugog poluvremena promašio zicer za 1:1, a u jeku ofanzive domaćina, sjajna kontra Sanča i Hakimija iz 78. minutu stavila je tačku na ovaj meč. Volfzburg je završio utakmicu s igračem manje pošto je Feliks Klaus isključen u 82. minutu zbog preoštrog starta.

Važan trijumf zabeležio je i Bajer iz Leverkuzena i to ubedljiv protiv komšija u Menhengladbahu od 3:1. Ždrepci su konkurenti Farmaceutima za mesto u Ligi šampiona, ali su dva gola Kaija Haverca u 7. i 58. minutu (ovaj drugi s penala), kao i udarac glavom Svena Bendera u 82. bili dovoljni Bajeru za novi trijumf.

Leverkuzen je pregazio Ždrepce na krilima fantastičnog Haverca koji je toliko dominantan da je prerastao Bundesligu, a sve što su domaĆini uradili bio je izjednačujući gol Markusa Tirama u 52. minutu. Bajer je Ovom pobedom preskočio Mehengladbah na tabeli i bar na kratko dospeo na treće mesto iza Dortmunda.

Kai Haverc, FK Bajer Leverkuzen Slavlje igrača iz Leverkuzena; Foto: AP/Tanjug

Napokon malo radosti i za navijače Verdera. Ekipa iz Bremena koja se bori za opstanak stigla je do važne pobede na gostovanju u Frajburgu pogotkom Leonarda Bitenkurta u 19. minutu posle sjajne kontre.

Igrao je za goste i srpski reprezentativac Miloš Veljković, a Zeleni su jedna odbranili u finišu pobedu nakon što su ostali s igračem manje posle isključenja iskusnog Bargfredea.

Frajburg je dao gol u 88. minutu, ali ga je glavni sudija na kraju opravdano poništio uz asistenciju iz VAR sobe zbog ofsajda.

SVE GOLOVE SA POPODNEVNIH MEČEVA BUNDESLIGE POGLEDAJTE ISPOD 

ZAVREŠENE SU SVE UTAKMICE!

88. minut - Drama u Frajburgu! Umalo velika nesreća za Verder. Samo što je ostao sa igračem manje zbog isključenja Bargfredea, gostuući tim je primio gol, ali je on srećom po njih poništen zbog ofsajda. Ispostavilo se ispravno... 

81. minut - GOOOL u Menhengladbahu! Sve je gotovo, Farmaceuti stižu do 3:1 preko Svena Bendera, Odličan ccentaršut Demirbaja i skok visokog defanzivca u petercu Ždrebaca.

78. minut - GOOOL u Volfzburgu. Borusija stiže do prednosti od 2:0, a strelac je posle sjajne kontre Ahraf Hakimi. Sjajna akcija i asistencija rezerviste Sanča za Marokanca koji je postigao peti gol u sezoni.

65. minut - Velika ofanziva Paderborna protiv Hofenhajma. Iako se nalazi na začelju tabele, tim trenera Štefana Baumgarta je mnogima simpatičan jer se bori uprkos limitima. Nekoliko opasnih napada izveli su u proteklih desetak minuta, ali nema drugog gola. 

58. minut - GOOOL za Leverkuzen, strelac je Kai Haverc sa bele tačke. Četvrti gol u dve utakmice posle pauze. Top forma nove zvezde nemačkog fudbala!

57. minut - Penal za Levrkuzen. Niko Elvedi je oborio Belarabija u izglednoj šansi, a posle kosultacija sa VAR sobom glavni arbitar Feliks Cvajer je potvrdio prvobitnu odluku.

52. minut - GOOOL u Menhengladbahu! Rezultat je izjednačen, a strelac je Markus Tiram. Sjajan pas Alasana Plee i majstorska realizacija sina Lilijana Tirama.

48 - minut - Velika šansa i prmašaj u Volfsburgu. Renato Štefen se našao iznenada u sjajnoj prilici, sam ispred golmana Borusije, ali je šutirao preko gola iz idealne pozicije...

POČELA SU DRUGA POLUVREMENA!

Na tri od četiri utakmice popodnevnog programa vode gosti. Biće još uzbuđenja u nastavku sigurno. Ostanite uz nas.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 

32. minut - GOOOL u Volfzburgu! Dortmund vodi sa 1:0 strelac je Rafael Gerero. Sjajna akcija Milionera, Hakimi i Azar su kombinovali, Haland promašio loptu, ali ne i Gerero koji je postigao treći gol otkako je nastavljena sezona.

19. minut - GOOOL u Frajburgu! Verder vodi sa 1:0,  a strelac je posle sjajne kontre Leonardo Bitenkurt.

15. minut - Iako nema publike u Menhengladbahu danas, Borusija nije bez podrške svojih fanova. Čak 12.000 njih je uz svoje Ždrepce... 

9. minut - GOOOL u Paderbornu! Domaćin stiže do izjednačenja, a strelac je Denis Srbeni. Veliki kiks Bosanca Bičakčića i prelep udarac napadača domaćih.

7. minut - GOOOL u Menhengladbahu! Leverkuzen vodi, a strelac je Kai Haverc. Sjajna akcija i pogodak sjajnog napadača Farmaceuta.

4. minut - GOOOL u Paderbornu! Hofenhajm vodi protiv "fenjeraša" sa 1:0, a strelac je Danac Robert Skov.

15.30 - POČELE SU UTAKMICE!

Bundesliga, 27 kolo

Petak:

Herta  Union 4:0

Ibišević 51, Lukebakio 52, Mateus Kunja 61, Bojata 77

Subota:

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen 1:3

Tiram 52 - Haverc 7, 58. penal, Bender 81

Frajburg - Verder 0:1

Bitenkurt 19

Padeborn - Hofenhajm 1:1

Srbeni 9 - Skov 4

Volfsburg - Borusija Dortmund 0:2

Gerero 32, Hakimi 78

Bajern – Ajntraht Frankfurt 18.30

Nedelja:

Šalke – Augzburg 13.30

Majnc – Lajpcig 15.30

Keln – Dizeldorf 18.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA