≫ 

Saudijski princ u Njukasl dovodi najskupljeg igrača u istoriji Bajerna

Budući vlasnik kluba sa severa Engleske pikirao je Lukasa Ernandeza kao prvog pika i početna cifra u pregovorima je 80 miliona evra

  • 1
FK Bajern Minhen Foto: AP/Tanjug

Kontroverzni princ Mohamed bin Salman koji treba da postane vlasnik Njukasla planira da od kluba napraviti respektabilan tim koji će već iduće sezone ravnopravno konkurisati za sam vrh Premijerlige.

Veliki broj zvučnih imena povezuje se s klubom sa severa Engleske jer je saudijski milijarder najavio kako od svoje nove igračke želi stvoriti moćan tim. Najzvučnije pojačanje koje je na korak do prelaska na St James's Park je francuski odbrambeni igrač Bajerna, Lukas Ernandez.

Lukas Ernandez reprezentativac Francuske i igrač Bajerna Foto: Tanjug/Ap

Premda njegov agent tvrdi da Francuz sigurno ostaje u Bavarskoj, ugledni Bild piše kako Bajern neće moći odbiti ponudu koju će saudijski princ baciti na sto nemačkom prvaku.

Navodno, Njukasl je ponudio za Ernandeza 80 miliona evra, a to je samo početak licitiranja i cifra bi se mogla popeti i preko stotke. U vreme krize, kad su vrednosti igrača drastično opale, teško je verovati da će poslovično ekonomični Karl-Hajnc Rumenige odoleti tom iznosu.

Mohamed bin Salman Foto: Tanjug/AP

Posebno ako se zna da je Ernandez ove sezone odigrao svega 14 utakmica i da je dobar deo godine imao problema sa povredama.

Francuz je pre dve godine potpisao ugovor s najtrofejnijim nemačkim klubom do leta 2025., a Atletiko, bivši Ernandezov klub, dobio je odštetu od vrtoglavih 85 miliona evra.

Tako je postao najskuplji igrač u istoriji nemačkog velikana.

Video: Ortački pozdrav Putina i saudijskog princa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maestro

    24. maj 2020 | 00:56

    Ja bih njega za 80 mil odmah dao kupio bih Umpamenka i Kabaka za te pare i cao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA