≫ 

Danas se igra najjači svetski derbi, meč koji može da reši pitanje šampiona

Na programu je Der Klassiker nemačke Bundselige

  • 3
Fudbal Borusija - Pari Sen Žermen Foto: Tanjug/AP

Jedino su Nemci nastavili sezonu od svih najjačih evropskih liga, pa se može reći da je derbi Bundselige zmeđu Borusije Dortmund i Bajerna trenutno najjači fudbalski derbi na svetu.

Susret se igra danas u utorak 26. maja u Dortmundu s početkom od 18:30, a taj bi susret mogao odrediti puno toga u Bundesligi. Naime, Bajern je vodeći s četiri boda prednosti ispred žuto-crnih i pobedi li sutra, imaće sedam naizgled nedostižnih bodova prednosti.

Ali, ako Borusija uzme sva tri boda, nastavak Bundeslige ponudiće nam mrtvu trku između dva najjača nemačka kluba.

Svestan važnosti susreta je i napadač Bavaraca Tomas Miller.

- Za nas je ovo odlučujuća nedelja. Veselimo se utorku. Nadam se da ćemo sve ono pokazati što nas čini jakim i da ćemo s osmehom napustiti Dortmundov stadion - kazao je Miler.

Nažalost, kako se i očekivalo, prevelika pauza i nedostatak pravih priprema ostavilo je traga na igrače pa će obe ekipe u Der Klassikeru nastupiti oslabljeni.

Žuto-crni od ranije neće moći računati na Marka Rojsa, dok za Bajern neće igrati od ranije povređeni Felipe Kutinjo kojem se danas pridružio Tijago Alkantara.

Bundesliga 28. kolo:

Uorak:

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 18.30

Bajer Leverkuzen - Volsburg 20.30

Ajntraht Frankfurt - Frajburg 20.30

Verder Bremen - Borusija Menhengladbah 20.30

 

 

 

Da li ćemo večeras (18.30) dobiti novog šampiona Nemačke? Ako Bajern slavi na gostovanju u Dortmundu to će biti izvesno, a kvota na Bavarce je 2,00. S druge strane, kvota da će domaćin slaviti i učiniti Bundesligu neizvesnom je 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Bajern

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA