≫ 

Partizan licencirao mladog napadača za Superligu: Štuliću šansa i broj 32

Klasić Strahinje Pavlovića iz generacije rođene 2001. godine imaće priliku da upiše prve minute u najjačem takmičenju

  • 2
Nikola Štulić Foto: FK Partizan

Narednog vikenda Partizan protiv Mladosti iz Lučana nastavlja takmičenje u Superligi Srbije, a roster crno-belih će za pomenuti meč i uopšte završnicu lige biti uvećan za – Nikolu Štulića (18). Stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem je više nego zadovoljan onim što je izdanak Omladinske škole prikazao u prethodnom periodu u najjačoj konkurenciji, te je odlučeno da bude licenciran za smiraj sezone, a fudbaler je zadužio dres sa brojem 32.

Pomenuti epilog je mogao da se nasluti još pre tri sedmice, kada je Milošević, koji inače poznaje Štulića iz mlađih selekcija, odlučio da ga priključi treninzima prvog tima i uveri se u mogućnosti momka, koji u bliskoj prošlosti samo nije imao sreće prilikom razvoja, pošto je doživeo tešku povredu pre godinu i po dana.

Štulić se brzo adaptirao na zahteve, pa je i Milošević bez pardona odlučio da mu pruži priliku, da bi na kraju poručio klupskim administrativcima da ga registruju za završnicu Superlige Srbije, gde bi trebalo da dobije određenu minutažu i dokaže veliki potencijal.

Valja napomenuti da je Štilić prvi put priključen prvom timu u mandatu Zorana Bate Mirkovića, zajedno sa “klasićem” Strahinjom Pavlovićem, kao jedan od “projekata za budućnost” i tada najbolji strelac Kadetske lige Srbije, ali ga je upravo nesrećna povreda sprečila da isprati korak štopera, koji je kasnije eksplodirao i zaradio ugovor sa Monakom.

Posle samo desetak dana u najjačoj selekciji, oktobra 2018. godine, Štulić je na jednom od treninga povredio ukrštene ligamente kolena i, umesto da odmah napusti teren, pokušao je da nastavi sa radom i verovatno samo pogoršao situaciju.

Usledili su višemesečna pauza i oporavak, te povratak u rad mlađih selekcija, gde je u minulom periodu Štulić počeo “od nule” i ponovo se izborio za priliku među prvotimcima, najviše zahvaljujući treneru Miloševiću koji je prepoznao momenat da mu pruži šansu.

Video: Milošević: Momci dobro rade, ali da ih ne hvalim mnogo

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA