≫ 

Fudbalsko carstvo Red Bula se širi i u Rusiji: Salcburg i Lajpcig dobijaju klupskog naslednika

Hoće li se stvoriti i u Rusiji novi Haland i Verner?

  • 0
Erling Haland, FK Red Bul Salcburg, fudbalska reprezentacija Norveške Foto: Guliver/Andreas Schaad/Bongarts/Getty Images

Kompanija Red Bul je već napravila ozbiljan posao sa Salcburgom i Lajpcigom, a plan je da se fudbalska priča proširi na Rusiju.

To tvrdi ruski Sport Ekspres, koji navodi da Red Bul želi da kupi ruskog prvoligaša Ufu.

Za vlasništvo se bore i vlasnici Mančester sitija, a nagađa se da je cena kluba oko 4 miliona evra.

Čelnici kluba smatraju da je bolje poslovati sa Austrijancima, koji su polako i sistematski od manjih klubova pravili ozbiljne projekte i imaju mrežu akademija po svetu.

Iako bi ova ponuda donela manje novca, klub bi imao dugoročno veći potencijal, a iza svega stoji Ditrih Matešic, austrijski magnat hrvatskog porekla.

On je u fudbalske vode ušao 2005. kupivši Austriju Salcburg, sadašnji Red Bul Salzburg. Onda je od Njujork Metrostarsa napravio Njujork Red Bul, pa je Lajpcig postao ekipa pod pokroviteljstvom njegove firme.

Što se tiče Ufe, ona je u trenutku prekida sezone bila deveta od 16 klubova, i predstavlja sredinu gde bi bez prevelikog pritiska polako mogla da se pravi ozbiljna evropska ekipa.

Video: Brod, vanzemaljac i dinosaurus skijali na Kopu: Održan Red Bull Homerun uz rekordan broj učesnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA