≫ 

Najverniji navijač umro od korone: Otac menadžera Aston Vile je gledao kako ona postaje prvak Evrope

Tužne vesti sa "Vila parka"

  • 0
Din Smit Din Smit, sin preminulog Rona, Foto: Printscreen Youtube

Ron Smit, otac menadžera Aston Vile Dina Smita, preminuo je od posledica korona virusa, objavio je taj klub.

Vila je izrazila žaljenje jer je izgubila jednog od najvernijih navijača koji je svojevremeno i radio u klubu, ali i bio uz njega u vreme najvećih uspeha.

- Ron, koji je proteklih šest godina živeo u staračkom domu i bolovao od demencije, korona virusom je zaražen pre četiri nedelje, ali je nažalost nedugo posle toga preminuo. Ceo život je bio naš navijač, bio je zaposlen i kao radnik obezbeđenja na utakmicama, a ljubav prema klubu preneo je na decu i unuke. Domaće mečeve nije propuštao, a bio je sa nama i u maju 1982. godine, kada je Vila u Roterdamu podigla trofej namenjen šampionu Evrope - pišu iz Aston Vile.

Din Smit, sin preminulog Rona je klub preuzeo u potpuno drugačijoj situaciji - dok se Vila nadmetala u Čempionšipu. Mlađi Smit je u Aston Vilu došao oktobra 2018, uzdigao je klub do Premijer lige i dospeo do finala Liga kupa.

Međutim, njegov tim se sada bori za opstanak u engleskoj eliti jer je pre prekida sezone zbog pandemije korona virusa u martu imao svega 25 bodova i bio pretposlednji - 19. na tabeli.

Video: Marjan Marković: Ronaldo je mašina, neverovatno brz i eksplozivan igrač

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA