≫ 

Pukla je prva transfer "bomba" u doba korone: Ikardi zvanično u Pari Sen Žermenu!

Spekulacije od prethodnih dana su se potvrdile

  • 2
Foto: Printscreen Youtube

Argentinski fudbaler Mauro Ikardi i zvanično je pojačao Pari Sen Žermen, objavio je njegov bivši klub Inter, ali i novi - PSŽ.

Ikardi je prešao za 58 miliona evra, odnosno 50 miliona fiksno i osam miliona kroz bonuse. Mauro je potpisao ugovor na četiri godine, do juna 2024.

Ovu informaciju je pre dva dana izneo Đanluka Di Marcio i tada je naveo da se samo čeka zvanična potvrda koja je stigla u nedelju popodne.

Ikardijev transfer je ujedno i prvi skuplji u periodu kada se kriza zbog korona virusa širom Evrope polako stišava i kada se mnogi klubovi bore za goli život.

Parižani su na kartu krize išli tokom čitavih pregovora u vezi sa potpisom napadača, dovedenog još prošle godine na pozajmicu.

Tako su Sveci uspeli su da smanje otkupnu cenu za Ikardija koji je već duže vremena u lošim odnosima sa upravom "Neroazura".

Nekadašnji kapiten Intera se svađao sa čelnicima tog kluba zbog visine plate i produžetka ugovora, u sve je bila upletena i njegova supruga i menadžerka Vanda Nara i Ikardi je posle šest godina u "prestonici mode" otišao u "grad svetlosti".

Tamo se dobro snašao i na 31 utakmici za Pari Sen Žermen dao je 20 golova i podelio četiri asistencije.

Bivši klub se od Ikardija oprostio kratkim saopštenjem i konstatacijom da igraču rođenom 1993. godine žele sve najbolje u daljoj karijeri.

U novom klubu su ga dočekali informacijom da je 16. Argentinac u istoriji kluba i uz to podelili video njegovih poteza iz prethodnih godinu dana otkako igra na Parku prinčeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA