≫ 

Oglasio se Albanac s Kosova koji je tukao hrvatskog fudbalera: Vređao me na nacionalnoj osnovi!

Eros Grezda, koji je udario Antonija Čolaka posle meča Osijeka i Rijeke objasnio svoj postupak

  • 10
Eros Grezda Foto: Instagram.com/erosgrezda

Nemile scene viđene su u Hrvatskoj u polufinalnoj utakmici Kupa ove zemlje između Rijeke i Osijeka. Iako su gosti imali vođstvo od 2:0 tokom drugog poluvremena, Rijeka je na kraju došla do pobede od 3:2 i plasmana u finale gde će braniti pehar protiv Lokomotive iz Zagreba.

Meč na Rujevici obeležio je incident na kraju meča kada su se fudbaleri sukobili, a posebno sukob ispred svlačionice u kojem je igrač Osijeka Eros Grezda udario u glavu Antonija Čolaka iz Rijeke.

Grezda, koji nastupa za reprezentaciju Albanije, za koju je sakupio 12 mečeva i postigao jedan gol, rođen je u Đakovici na Kosovu i istakao je da je tokom meča, kao i nakon toga vređan na nacionalnoj osnovi i da je na to posebno osetljiv.

- Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pažnje, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vreme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na terenu da istrpimo nepravdu i ostanemo mirni, a posebno kada te uz sve to netko vređa i omalovažava. Kada je pritom još i reč o grubom vređanju na ličnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovek, prvenstveno, ali i kao sportista posebno osetljiv.

Grezda ističe da dugo živi u Hrvatskoj, da izmiruje porez i da ne zaslužuje da ga neko vređa na nacionalnoj osnovi, te da će preduzeti pravne korake da zaštiti svoju čast i ugled. Na Instagramu ima i fotografiju sa treninga Osijeka gde pozira sa prekrštenim rukama i gestikulira albanskog orla po ugledu na Šaćirija i Džaku kada su slavili golove protiv Srbije na Mundijalu.

 
 
 
View this post on Instagram
Monday training ⚽️🔵⚪👐A post shared by Eros Grezda (@erosgrezda) on

- Toga je bilo još tokom same utakmice, a provokacije su usledile i po njenom završetku, dok sam se sa svojim saigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojeg je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, sve vreme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već mnogo godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovde, te je zadnje što zaslužujem da me neko omalovažava i vređa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću, u skladu s tim, preduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled - naveo je Eros Grezda u saopštenju.

Pogledajte i sukob igrača na kraju meča na Rujevici.

Video: Izboden srpski dečak u Kosovskoj Mitrovici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata raka

    1. jun 2020 | 16:38

    Udario brat na brata

  • hogar

    1. jun 2020 | 16:38

    sipac stitio svoju cast i ugled.... ovo je da umre covek od smeha otkad sipac ima cast a o ugledu ne vredi ni pricati.... vredjas druge i ocekujes da te neko postuje pa neide to tako sipac.... karma je kucka i tek te ceka

  • Pera

    1. jun 2020 | 16:40

    Velikoalbanski sovinisti i teroristi prave sranja i u lijepoj nasoj .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA