Deki objasnio kako je preporodio Ivanića: Sve je bilo u glavi

Trener Zvezde pred utakmicu Kupa opisao i šta ga je pozitivno iznenadilo

  • 6
Dejan Stanković Foto: ATA Images

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da je Rad već arhiviran i da je 31. titula prvaka "štiklirana", ali da posao još nije završen jer u utorak sledi meč Kupa sa Inđijom.

- Čeka nas četvrtfinale sa Inđijom, na terenu gde smo imali dosta problema u prvenstvu. Mnogo smo naučili iz te utakmice, promenili smo pristup posle tog meča i "namestili" glavu. Ostali smo bez dva boda u Inđiji, ali smo mnogo dobili iz tog meča. Idemo tamo da nastavimo put ka duploj kruni, to je zadatak i cilj od kog ne odustajemo - rekao je Stanković na konferenciji za štampu.

Stanković nije zaboravio remi u Inđiji i opisuje taj meč kao svoje "krštenje", jer je na klupu Zvezde seo decembra prošle godine kada je zamenio Vladana Milojevića.

- Kada sam rekao da smo mnogo naučili, tu ubrajam i sebe. Bilo je to "krštenje" za mene i bio sam malo nervozniji nego što sam inače. Gubili smo 0:1, a ja sam želeo da okrenemo utakmicu. Drugi deo igre je bio sjajan i samo smo se mi pitali oko dešavanja na terenu.

Strateg crveno-belih je zadovoljan i formom Mirka Ivanića, koji je protiv Rada odigrao zaista dobro i postigao gol i asistirao. Stanković to vidi samo kao krizu jer i kada radiš, neke stvari mogu da "ne idu od noge".

- Rad je isplativ. Kada se neko posveti, može da ima i krize i negativne momente i da mu ništa ne ide od noge, ali ako radiš pošteno, kao što on radi, onda ti se to vrati. Ivanić je dobar momak i talentovan fudbaler, ali je trebalo raditi na njegovoj "glavi", na tome da se opusti i da počne da igra onako kako ume. On je ozbiljan igrač, a ovo je početak. Ima on još mnogo toga da pruži u Zvezdi - objasnio je Stanković.

Dejan Stanković Foto: ATA Images

Osvrnuo se i na probleme koje je stvorila dvoipomesečna pauza zbog pandemije korona virusa koja je stopirala sve sportove širom sveta.

- Malo nas je pandemija korona virusa usporila, ali su igrači već protiv Rada pokazali da su spremni. Držali smo ritam celog meča, nije bilo povreda, nedostatka energije, snage ili motivacije. Bio sam pozitivno iznenađen. Zadovoljan sam kako stvari idu, a o tome koliko je to dovoljno za Evropu, videćemo kad se završi sezona i kad budem razgovarao sa ljudima koji su iskusniji po tom pitanju - podvukao je Stanković.

Video: Deki se dohvatio megafona i poveo navijanje: Ne stajemo na ovome, idemo dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA