≫ 

UEFA opet nema milosti: Najbolji turski klub izbačen iz Evrope u naredne dve godine

I Trabzon prekršio odredbe finansijskog fer-pleja

  • 1
Aleksander Serat Printskrin: Youtube/Trabzonspor Haberleri

Lider turskog šampionata Trabzon suspendovan je iz evropskih takmičenja na jednu sezonu zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju.

Na taj način, Trabzon neće moći da bude deo kontinentalnih takmičenja u narednoj ili sezoni 2021/22. ukoliko se za to izbori u domaćem prvenstvu, a glavni je kandidat za osvajanje titule prvaka jer je bio u najboljoj formi uoči pauze zbog korona virusa.

Iz UEFA su odluku obrazložili rečima da čelnici šestostrukog prvaka Turske do sada nisu uspeli da ispune uslove sporazuma postignutog 2016. godine, kada je i utvrđeno kršenje finansijskog fer-pleja.

Podsetimo, finansijski fer-plej je ustanovljen 2011. godine kako bi se klubovi sprečili da troše više novca od onoga što mogu da zarade, a sve u cilju da se spreči "kupovina" rezultata od strane novih bogatih vlasnika.

Nekoliko klubova je prethodnih godina bilo kažnjeno zbog kršenja ovog pravila, a "najslavniji" primeri su Mančester Siti, Milan, Crvena zvezda, Panatinaikos...

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan Radovanovic

    5. jun 2020 | 09:55

    Zato PSG sve postuje i posluje po finansijskom fer pleju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA