≫ 

Počeo istorijski štrajk glađu: Fudbaleri ispunili obećanje, okupili su se u Čačku

Ne odstupaju nekadašnji igrači Borca od zahteva

  • 2
Štrajk glađu, FK Borac Čačak Foto: Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Nekadašnji fudbaleri Borca iz Čačka počeli su štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada.

Veliki broj bivših fudbalera Borca ogorčen je zbog situacije - njih 25 potpisalo je saopštenje jer su izigrani i nisu im isplaćene zarade jer je Borac istupio iz svih takmičenja, a onda je doveden FK Provo, sadašnji Borac 1926.

- Obaveštavamo javnost da smo dana 25.05.2020 poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa.

- FK Borac bio je finansiran iz gradskog budzeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate - navedeno je u tom saopštenju.

Igrači su tada najavili štrajk glađu ako se ne ispune sve obaveze, do toga je na kraju došlo. Podsećanja radi, zahtev su potpisali, većina se pojavila, nema Nemanje Miletića i Dušana Jovančića, koji se u Partizanu i Crvenoj zvezdi spremaju za derbi. Ipak, i oni su potpisom dali veliku podršku nekadašnjim saigračima.

Među potpisnicima koji traže svoja prava su Aleksić Branimir, Babić Dejan, Bajić Vladimir, Čađenović Jovan, Delić Uroš, Drašković Stefan, Gojković Aleksandar, Jovančić Dušan, Jovanović Lazar, Kočović Nenad, Krstić Miloš, Lukić Nenad, Marković Miloš, Maslać Mario, Miletić Nemanja, Mugoša Marko, Mutavdzić Miljan, Šunjevarić Radan, Tanasin Aleksandar, Tatić Lazar, Tiago Galvao, Vidović Marko, Vujaklija Srđan, Zec Đuro i Živanović Boris.

Podršku u Čačku pružio je i Mirko Poledica, čelnik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost. Svi ostali koji nisu mogli da se pojave, poslali su video poruke podrške, to su učinile i kolege koje su želele da se solidarišu. Tako su se prijateljima obratili Nemanja Miletić, Slavko Perović, Andrija Kaluđerović, Vladimir Bajić, Aleksandar Živanović...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravednik

    8. jun 2020 | 19:45

    Ma propala firma, sad nova na istom mestu, ali nije to ona stara. Novac tražite od stare koje više nema itd... Vozala Mara Bumbara a grad finansijer svega, ali kako da naplatiš od države, teško to ide, to su dugovi "One" vlasti...

  • 🐕🐕

    8. jun 2020 | 20:44

    Kako je ovo moguce po Srpskim medijima zivot u Srbiji je bolji nego na zapadu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA