Nemci imaju kartonske navijače, Španci kompjuterske! Primera će iskoristiti efekte iz FIFA igrice

Po prvi put u istoriji Primera će se igrati pred tribinama na kojima neće biti živih navijača, ali to ne znači da će one biti prazne

  • 1
FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

Španski mediji donose informaciju da liga radi na tome da se obezbede CGI, odnosno kompjuterski generisani navijači uz pomoć tehnologije.

Ovo je za Movistar otkrio predsednik lige Havijer Tebas koji je napomenuo da će negde biti i onih kartonskih navijača, slično kao što je slučaj u Nemačkoj.

Pored toga, da bi atmosfera sa stadiona bila potpuna, neće izostati ni zvuci sa utakmica, koji će biti emitovani sa razglasa.

- Radimo sa jednom norveškom kompanijom i EA Sportsom da bismo zvukove mečeva iz FIFA igrica preneli na stadione. Kad igrate igricu FIFA, vi zapravo čujete atmosferu sa pravih stadiona, tako da će i ova virtuelna sad biti veoma dobra - rekao je Tebas, prvi čovek Primere.

Španska liga se u četvrtak vraća na terene posle tri meseca zbog pandemije korona virusa koja je u svetu odnela skoro 410.000 života.

Napominjemo da su arbitri u Španiji dobili instrukciju da kažnjavaju igrače žutim kartonima ako pljuju na terenu ili krše pravila socijalne distance prilikom proslave golova.

Prve utakmice koje se igraju u Primeri su Sevilja i Betis (četvrtak 22.00). U petak se sastaju Granada i Hetafe (19.30), odnosno Valensija i Levante (22.00).

U subotu se igraju četiri utakmice, Espanjol - Alaves (14.00), Selta - Viljareal (17.00), Leganes - Valjadolid (19.30) i Majorka - Barselona (22.00).

Nedelja na programu ima tri meča, Atletik Bilbao - Atletiko Madrid (14.00), Real Madrid - Eibar (19.30) i Sosijedad - Osasuna (22.00).

Video: Najbolji momenti prvog poluvremena utakmice Partizan - Spartak Subotica

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    9. jun 2020 | 10:24

    Nemci dozvole demonstracije sa 30.000 ljudi a nema publike na stadionima nego prave makete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA