≫ 

Savo Milošević ima jednu dilemu za sastav i 4 mala problema za derbi: Odgovorićemo Zvezdi drugačije!

Trener crno-belih ističe da će detalji presuditi pobednika, a u slučaju da o tome budu odlučivali penali neće ih gledati

  • 6
Savo Milošević Foto: Marko Jovanović

Trener fudbalera Partizana Savo Miloševi održao je konferenciju za novinare uoči polufinala Kupa Srbije u kojem je na programu večiti derbi. Duel je na programu u sredu od 20.00 na stadionu u Humskoj i igra se samo jedna utakmica, ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, izvodiće se penali koji će odlučiti ko će igrati u finalu.

- Da pričam o značaju utakmice zaista je izlišno, imali smo tri četiri mala problemčića posle meča sa Spartakom, nadam se da će svi biti ok posle treninga, očekujem tešku utakmicu na kojoj će odlučivati detalji. Nadam se da će ti detalji biti na našoj strani i da će doneti prevagu - rekao je Savo Milošević u uvodu.

Koliko ste zadovoljni fizičkom pripremom i da li će biti više taktička borba?

- U velikoj meri mislim da je i nama i ljudima u Zvezdi fizika na dobrom nivou, na osnovu parametara posle prve tri utakmice od nastavka, oni nam govore da je ekipa spremna, ali ovakve utakmice donose veću dozu adrenalina i potrošnje. Sam meč nosi veliku dozu pritiska, gubitnik gubi sve, onaj ko postigne prvi gol, biće u velikoj prednosti, ali 90 minuta je dugo, i pobednik će biti ona ekipa koja tokom 90 minuta zadrži visok nivo igre - rekao je Savo Miloševi, koji ima dilemu oko satava tima, ali pod uslovom da su svi zdravi.

- Imam još jednu dilemu za sastav sutra, ovo govorim pod uslovom da su svi fizički spremni. Nadam se da će popodnevni trening doneti to. Što se našeg tima dosta toga se manje više zna, to je bila naša praksa, nemamo mnogo tajni što se tiče sastava, većina ljudi je uglavnom znala ekipu koja je igrala.

Neću gledati penale ako oni budu odlučivali

Milošević je istakao da nije razmišljao o penalima, ali i da ih neće gledati ako do njih dođe posle 90 minuta regularnog vremena.

- Neću gledati penale ako dođe do njih, a toliko imamo stvari da prođemo na treningu u pripremi za taj meč, da zaista ne razmišljam o penalima.

Šta je Dejan Stanković doneo novo Zvezdi u odnosu na Vladana Milojevića

Savo Milošević, Dejan Stanković Savo Milošević i Dejan Stanković; Foto: Marko Jovanović

Kada uporedite Zvezdu iz perioda Vladana Milojevića, i ovu koju vodi Dejan Stanković, koje su razlike koje ste uočili u analizi?

- Osnovna razlika, a ona je logična prilikom promene trenera, jeste da je Deki doneo novu energiju. Deki je još na početku, ali njegova ekipa igra sa mnogo više energije i motiva, jer svi momci verovatno žele da se dokažu novom treneru. Iz toga proizilaze drugi benefiti za ekipu Zvezde, ali ovo je osnovna.

Kome je više štetila ili prijala pauza, Partizanu ili Zvezdi, na osnovu tri meča koja su odigrana od nastavka?

- To je teško proceniti, ja imam uvid u ono što je naša ekipa prošla, nemam uvid u stanje fizičko igrača Crvene zvezde. Rekao sam već, bez obzira na pauze, ova utakmica je posebna vrsta adrenalina i to će iziskivati dodatni napor igračima, i tu ćemo videti ko je u boljem stanju.

Da li će Partizan biti oprezniji, da se ne ide grlom u jagode i ofanzivnom postavom kao na prošlom derbiju?

- Ne razmišljam o tome, razmišljam o tome da će na teren samo oni koji su 100 odsto spremni.

Odgovorićemo Zvezdi drugačije u odnosu na prošli derbi, znamo 95 odsto njihovog tima

Savo Milošević Savo ima spreman odgovor za Zvezdu nakon poslednjeg derbija; Foto: Nikola Tomić

Iznenadio vas je agresivan pristup Zvezde na poslednjem derbiju, kako ćete odgovoriti sada i koga biste voleli u finalu?

- Slažem se da je Zvezda mnogo agresivnije ušla od nas taj derbi, a kako ćemo ući u ovaj derbi, neću podeliti sa vama, razumećete. Poštujem oba rivala u drugom polufinalu, svejedno je koja ekipa će biti u finalu.

Imate li predstavu o Zvezdinom timu za sutra?

- Otprilike da, sad, uvek su moguća iznenađenja, ali kao i oni što pretpostavljaju 95% tima znamo i eventualno jedna ili dve zamene mogu da se dese, na osnovu ovih utakmica koje smo videli.

Da li je poraz u Subotici doneo ekipi nešto dobro?

- Porazi uvek donesu dobro, ali ne znam koliko to što smo svhatili u Subotici može da nam pomogne za sutra, ali te pouke će nam značiti za budućnost za takve utakmice, za ovakve neće, jer je ovo druga vrsta utakmice.

Koliko vam je lakše zbog pet izmena i mogu li rezervisti da reše derbi?

- Sigurno da je bolje, imate više opcija sa klupe, to je dobro za svakog trenera. U svakom slučaju jeste pomoć. To da klupa može da reši derbi ne važi samo za ovu situaciju, nama su poslednji derbi koji smo pobedili na našem stadionu doneli upravo rezervisti.

Derbi je institucija srpskog fudbala

138. večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Detalj sa jednog od večitih derbija; Foto: MN Press

Očekuje se pun stadion, a Savo Milošević se nada da će i fudbaleri dati doprinos da "institucija srpskog fudbala" bude prikazana u pravom svetlu.

- Naš stadion je bio pun protiv Mančestera, relativno skoro je to bilo, dobra je stvar da stadion bude pun. Derbi jeste nešto što je institucija, bez obzira na oprečna mišljenja, ali taj meč mora na najbolji način da predstavlja srpski fudbal. Mi smo dužni da ta utakmica to zaista i bude. To je razlog više da utakmica bude prezentacija onoga što je srpski fudbal.

Da li ste zadovoljni izborom sudije?

- Ne komentarišem to - zaključio je Savo Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok 2

    9. jun 2020 | 14:09

    Ostavi nas Savo vise zamlacivanja, mnogo si tvrdoglav pakuj kofere pa na neku planinu.

  • Goran F

    9. jun 2020 | 15:40

    Savo gubiš utakmicu to je evidentno Zvezda je bolji tim ,razmišljaj o odlasku jer vidiš da te ovi tvoji grobarčići šamaraju 😂🏆

  • 9. jun 2020 | 15:00

    Kod Save uvek neke dileme i problemi pred utakmicu a posle utakmice nezadovoljstvo.😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA