≫ 

Bivšem fudbaleru Borca, koji štrajkuje glađu, pozlilo, odvezla ga hitna pomoć

Kako je javio sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" zbog štrajka glađu jednom fudbaleru je pozlilo, ali je on zbrinut

  • 0
Štrajk glađu, FK Borac Čačak Foto: Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Nekadašnji fudbaleri Borca iz Čačka počeli su štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada.

Veliki broj bivših fudbalera Borca ogorčen je zbog situacije - njih 25 potpisalo je saopštenje jer su izigrani i nisu im isplaćene zarade jer je Borac istupio iz svih takmičenja, a onda je doveden FK Provo, sadašnji Borac 1926.

Oni su se okupili u ponedeljak u 19 sati i počeli štrajk glađu jer im po isteku roka od 10 dana nisu isplaćena dugovanja od strane vlasti u spomenutom gradu.

Iz Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost tvrde da su ih (igrače) gradski funkcioneri prevarili i na desetine miliona dinara Borcu, uplaćivali na račun planinarskog društva "Omorika" iz Bajine Bašte i tako prali budžetski novac.

- Večeras smo ostali bez jednog štrajkača, nakon intervencije Hitne pomoći morao je privremeno da nas napusti i smestili smo ga u hotel. Sve je ok i biće sve u redu a gospoda iz opštine Čačak neka i dalje ignoriše igrače.- stoji na fejsbuk stranici sindikata.

Bivši igrači su se obratili javnosti pre nekoliko dana:

- Obaveštavamo javnost da smo dana 25.05.2020 poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa.

Kako stvari stoje, Čukaričkom je Kup jedina nada za izlazak u Evropu. I zato mu je današnje (17.00) polufinale s Vojvodinom vrlo važno. Kec je 2,70, dvojka 2,75, a iks 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čukarički - Vojvdina u polufinalu Kupa Srbije.

- FK Borac bio je finansiran iz gradskog budzeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate - navedeno je u tom saopštenju.

Video: Fudbaleri Borca razvlače šatore ispred gradske uprave i štrajkuju glađu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA