≫ 

Svetski mediji u čudu zbog srpskog derbija: Dok mi zatvaramo tribine, oni igraju pred 25.000 ljudi!

Sadik i navijači su glavne zvezde derbija

  • 83
FK Partizan - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Svetski mediji bruje o večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde, svi su mahom stavili u naslov podatak da se igralo pred 25.000 gledalaca.

Dok se mnoge zapadne lige igraju, ili će se tek igrati bez prisustva publike, u Beogradu se odigrao večiti derbi pred 25.000 navijača, što su preneli Rojters, Goal.com, ESPN i mnogi drugi svetski mediji.

- Pred skoro 25.000 ljudi, vodila se veoma napeta borba u beogradskom derbiju, u dobro poznatoj atmosferi na stadionu Partizana. Obe grupe navijača palile su baklje i prozivale se, a Bibras Natho je rešio meč u 58. minutu - napisao je Rojters.

ESPN je posebno pohvalio Umara Sadika.

- Defanzivci Crvene zvezde su imali pune ruke posla cele noći zbog Sadika, koji je protrčavao kroz njih kako je hteo, samo je niz dobrih odbrana Borjana sprečio Nigerijca da postigne pogodak. Crvena zvezda, koja je osvojila tri kola pre kraja titulu, i to 29. maja, na godišnjicu osvajanja Lige šampiona, nije bila ni bleda senka tima koji se prošetao do vrha Superlige - piše ESPN, takođe u fokus stavljajući navijače i prisustvo skoro 25.000 gledalaca.

Goal.com se pozabavio i brojnim statističkim detaljima.

- Zvezda je vezala treću titulu, ali je propustila priliku da osvoji prvu duplu krunu još od 2007. godine. Sa druge strane, Partizan je blizu osvajanja petog Kupa u nizu - piše Goal.com.

- Dok se fudbal vraća u normalu u Srbiji, igra se tek "restartuje" u Evropi i u top pet liga. Nemačka Bundesliga se nastavila prošlog meseca, tek će se nastaviti Premijer liga, Primera i Serija A, ali neće biti navijača. Pored toga, Liga 1 u Francuskoj je prekinuta, što je najviše uticalo na Lion, jer će propustiti mesto u Evropi naredne sezone - dodaje ovaj portal, a detalje sa meča preneli su i mnogi novinari na društvenim mrežama.

I najpoznatiji nemački list, Bild, pisao je o večitom derbiju. Nemci daju približniju brojku o broju gledalaca od 20.000 i dodaju "ovde niko ne mari za pravila o socijalnoj distanci"

Bild, večiti derbi Printskrin: Bild.de

- Kao da se ništa nije dogodilo u poslednjih nekoliko meseci, kao da korona virus nikada nije postojao. Nema distance, nema maski, ništa - piše u tekstu Bilda.

Bild navodi da je Srbija od 1. juna uvela blaže mere i dozvolila da na fudbalskim utakmicama bude smanjen broj gledalaca, uz distancu od najmenje metar između navijača na tribinama.

- To očigledno nije uspelo na derbiju večitih rivala - zaključuje se u tekstu Bilda.

Video: Stojković preti Milunoviću nakon što ga je štoper Zvezde udario u skoku

Video: Euforija izbliza: Ovako je Natho slavio posle gola na derbiju, ludilo u Partizanu

Video: Dejan Stanković se izvinjavao navijačima posle poraza od Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    11. jun 2020 | 08:23

    Pokazuje se koliko smo nemarni prema svom a tuđem zdravlju, očekujemo da nas drugi poštuju i shvataju ozbiljno, sramota.

  • Ssss

    11. jun 2020 | 08:11

    Šta drugo nego čist debilizam....!!!

  • Selena

    11. jun 2020 | 08:27

    Ovo je idiotizam nevidjeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA