Tadić: Fudbal bez navijača nema nikakvog smisla, tužno je gledati Bundesligu

Srpski fudbaler jedva čeka baraž sa Norveškom

  • 1
Dusan Tadic Mnogi i dalje pamte Vels, ali i diskretnu i krst po sredini majice, Foto: MN Press

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić koji ovih dana boravi u Beogradu gde trenira individualno u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, izrazio je nadu da će se u što skorije vreme stvoriti uslovi za povratak publike na stadione.

- Pratimo ovih dana mečeve u Bundesligi, atmosfera je tužna, to se bukvalno nikome ne gleda. Fudbal bez navijača nema nikakvog smisla. Suština je u tom huku sa tribina, da se oseti emocija.

Zlatna lopta FSS, 100 godina Fudbalskog saveza Srbije Foto: FSS

- Navijači su ti koji daju ritam događajima na terenu. Iskreno se nadam da će stadioni u narednoj sezoni ponovo poprimiti stari kolorit i da će se utakmice igrati u onom veličanstvenom ambijentu- rekao Dušan Tadić.

Kapiten Ajaksa je u sredu u Dobanovcima u ime Fudbalskog saveza Srbije delio opremu klubovima sa teritorije opštine Surčin, u prisustvu kompletnog rukovodstva saveza.

Tadić je poslednjih nekoliko dana održavao formu na terenima Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi.

Fudbalski savez Srbije, Duško Tošić, Dušan Tadić Foto: FSS

- Radio sam sa Duškom Tošićem, pod nadzorom koordinatora za fizičku pripremu FSS Andreje Milutinovića. To je uobičajena praksa kada smo u Srbiji, čisto da ostanemo u trenažnom ritmu i da spremni dočekamo pripreme u svojim klubovima. Uskoro se vraćam za Holandiju i jedva čekam da krenu grupni treninzi sa ekipom Ajaksa - kaže Tadić a prenela je agencija "Anadolija".

Tošić je rekao da mu pauza zbog korona virusa nikako nije prijala i da je po povratku na teren imao osećaj da umesto lopte, šutira kamen.

- Nisam imao taj osećaj - nasmejao se Tadić, a potom naglasio:

- Šalili smo se ovih dana na tu temu, istina je da je potrebno vreme da se igrač vrati u pravi ritam posle tolike pauze, ali osećaj je nešto sasvim drugo. On se ne gubi tako lako. Ili ga imaš, ili ga nemaš - kaže Tadić.

Video: Tadić: Najdraža nagrada za mene, radiću još više!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • fudbalski ne strucnjak

    11. jun 2020 | 14:55

    jos je tuznije gledati nasu ligu sa gledaocima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA