≫ 

Partizan i Vojvodina igraju na Marakani finale Kupa: Postoji i druga opcija, ako se klubovi dogovore

Za sada, pravilnik je rekao svoje!

  • 5
Finale kupa Srbije, FK Partizan - FK Vojvodina Foto: Arena Sport, Wikimedia, Marko Todorović

Fudbaleri Partizana i Vojvodine igraće finale Kupa Srbije 24. juna, a poznato je i na kom stadionu, ukoliko ne dođe do drugačijeg dogovora klubova.

Prema članu 8. pravilnika, mesto odigravanja finalne utakmice Kupa Srbije odrediće izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, imajući u vidu da stadion na kome bi se igrala finalna utakmica ispunjava infrastrukturne kriterijume koji su propisani za takmičenje u Superligi.

- U slučaju da se ne donese odluka iz stava 1. ovog člana, finalna utakmica se igra u Beogradu, po pravilu na stadionu FK Partizan. Ukoliko su finalisti FK Partizan i FK Crvena zvezda, putem žreba se utvrđuje koji je klub domaćin, odnosno na kom se stadionu igra finalna utakmica. Ukoliko su finalisti FK Partizan i neki drugi klub, finalna utakmica se igra na stadionu FK Crvena zvezda. Ukoliko su klubovi finalisti saglasni, moguće je da se utakmica igra na stadionu jednog od njih - navodi se u praviilniku.

Takođe, domaćin finalne utakmice je dužan da na sebe preuzme sve obaveze u vezi sa organizacijom utakmice i vrši prijavu odigravanja utakmice nadležnim državnim organima.

Za sada, deluje da će Vojvodina pokušati da ubedi Partizan da se utakmica igra u Novom Sadu.

- Čestitam fudbalerima i menadžmentu FK ''Vojvodina'' na ovoj pobedi, kao i na tome što nižući dobre rezultate služe na čast novosadskom fudbalu. Ponosni smo na svaki njihov uspeh, a Novi Sad je spreman da na stadionu ''Karađorđe'' bude domaćin finalne utakmice. Svim srcem navijamo za naš klub i uz njih smo do trofeja, koji će, verujemo, osvojiti” – najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u svojoj čestitki klubu na pobedi protiv Čukaričkog sa 1:0.

Video: Gobeljića iznervirao Borjan: Šta, ajde?! Je*u nas kako stignu!

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤬

    11. jun 2020 | 11:07

    O blago nama, I na nasem stadionu da osvoje da nas ponize jos vise.

  • zoki mrcajevci

    11. jun 2020 | 12:51

    Opa opet osvajamo kup na laznoj marakani. Lepo lepo, bice to crno bela noc

  • Salajka

    11. jun 2020 | 11:39

    Bravo za najboljeg gradonačelnila na svetu Miloša Vučevića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA