Zvezda prijavila rekonstrukciju Marakane: Ova tri grada su kandidati za organizaciju finala Kupa

Ako se Partizan i Vojvodina sami ne dogovore, odlučiće FSS

  • 54
Stadion Crvene zvezde Marakana fudbal Crvena zvezda Pred rekonstrukcijom: Stadion Crvene zvezde; Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana i Vojvodine sastaće se 24. juna u finalu Kupa Srbije, a trenutno je pitanje od "milion dolara" na kom stadionu će se održati meč za trofej.

Prema propozicijama Fudbalskog saveza Srbije, nominalni domaćin finala je još pre početka sezone bio stadion Partizana. Međutim, poslednjih godina u istim propozicijama piše i da ukoliko, kao sada, crno-beli budu učesnici finala, ovaj meč treba da se igra na stadionu Crvene zvezde.

Međutim, prema informacijama Večernjih novosti, iz Zvezde je danas poslat dopis FSS-u da na ovom stadionu uskoro počinju neophodni radovi na rekonstrukciji. Podsetimo, iz Partizana su ranije danas poručili da bi voleli da se finale kupa odigra na najvećem srpskom stadionu.

S druge strane, iz Novog Sada su se u istom danu setili da pošalju kandidaturu da stadion "Karađorđe" bude domaćin finala, iako u propozicijama piše da je moguće da se finalisti Kupa dogovore sami, bez presude FSS-a.

Novosti saznaju i da se razmišlja i o niškom "Čairu", pa i Gradskom stadionu u Subotici, što je nedavno bila i želja trenera Partizana Sava Miloševića, ali je u ovom trenutku veliko pitanje da li ovi objekti ispunjavaju baš sve neophodne uslove za odigravanje utakmice koja će biti proglašena događajem visokog rizika.

Novosađani će igrati svoje sedmo finale u klupskoj istoriji, a crno-beli 24. Partizan je 16 puta osvajao trofej kupa (četiri puta zaredom), a Vojvodina samo jednom (2014).

Video: Gobeljića iznervirao Borjan: Šta, ajde?! Je*u nas kako stignu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    11. jun 2020 | 22:50

    Pade mi na pamet Zagreb ali bi tada partizan bio domacin pa ipak ne moze.

  • ZZ

    11. jun 2020 | 22:06

    Kad se neko ne miri s tim da ima i boljih...

  • terza1.

    11. jun 2020 | 22:35

    Zato je Terza otišao sinoć pre kraja utakmice. Žurio da rekonstruiše stadion i tenkić.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA