≫ 

Liverpul "zaključava" Van Dajka, Holanđanin postaje najplaćeniji igrač u klupskoj istoriji

Novi ugovor vredan 63.5 miliona evra za pet sezona potpisaće stub odbrane evropskog i uskoro engleskog prvaka, zarađivaće 240.000 na nedeljnom nivou

  • 0
Virdžil van Dajk Foto: Tanjug/AP

Ne prepušta se takav dragulj tek tako. U Liverpulu su svesni da im je Virdžil Van Dajk (28) kao suvo zlato, "alfa i omega" ekipe, mnogo više od čelične armature u defanzivnoj liniji, pa je ovo moralo da se desi - Holanđanin potpisuje ugovor karijere!

Engleski mediji bruje o novom, pojačanom ugovoru dve strane po kojem će holandski atleta zgrnuti neverovatnu sumu novca, 63.5 miliona za pet godina, odnosno 240.000 evra (220.000 funti) na nedeljnom nivou!

Sa takvim ugovorom Van Dajk će postati najplaćeniji igrač u istoriji slavnog kluba, i nije da nije zaslužio.

Navodno se Pari Sen Žermen pojavio sa ponudom koja je lako mogla da okrene Van Dajka ka "Gradu svetlosti", čak je i veća no što će dobiti u Liverpulu - za čak 60.000 funti na nedeljnom niovu, ali Holanđaninu je i povećanje aktuelnih poslodavaca za 40.000 funti sasvim prihvatljivo da ostane veran "Redsima".

Inače, aktuelna plata mu je 180.000 funti nedeljno, trenutno samo Salah ima veću (200.000), no to bi uskoro moglo da se promeni već snarednog meseca, kada se, pišu Englezi, očekuje da Van Dajk parafira novu saradnju, koja će ga "zaključati" na "Enfildu" do sezone 2024/2025.

Naredni potezi kluba usmereni su ka očuvanju nukleusa ekipe. Nakon što su Van Dajk i Salah osigurani, Liverpul radi na produžecima saradnje sa Maneom i Vajnaldumom, dok je izvestan odlazak Džerdana Šaćirija.

Ekipa naredne nedelje nastavlja sezonu derbijem protiv Evertona kada bi i mogla da povtrdi titulom, to ćese desiti ako pobedi, čime bi konačno, prvi put od 1989. godine, "Redsi" digli šampionski pehar.

Video: Ovi stadioni gradskih rivala skoro da se dodiruju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA