TSC predstavio pojačanje iz Ajaksa pred meč sa Zvezdom: Mnogi ga porede sa Aleksandrom Mitrovićem

Mnogo se očekuje od ovog momka u Bačkoj Topoli

  • 3
Damjan Dostanić Foto: Promo

Mladi napadač Damjan Dostanić (2001.) predstavljen jeu Bačkoj Topoli kao prvo veliko pojačanje FK TSC za sledeću sezonu.

- Od prvog trenutka osećam se ovde veoma dobro, prihvatili su me odmah. Takođe, veoma su dobri uslovi, kada pogledam terene, zaista sam zadovoljan - rekao je Dostanić na predstavljanju u Fudbalskoj akademiji TSC u Bačkoj Topoli.

Dostanić je ocenio i da je za njega ovo veoma dobra odluka i da smatra da je izabrao dobar put da se razvije kao fudbaler baš u TSC.

- Želim i da učestvujem i u nastavku dobrih rezultata sa kojima je ovaj klub počeo pre nekoliko godina - kazao je osamnaestogodišnji Dostanić, koji se na konferenciji pojavio u dresu TSC.

Šef stručnog štaba TSC Zoltan Sabo je izrazio zadovoljstvo što je TSC uspeo da u svoje redove dovede Damjana Dostanića, koji dolazi iz velike Ajaksove škole fudbala.

- Damjan je reprezentativac Srbije i veliki potencijal. Uveren sam i da je za nas on zaista veliko pojačanje, a na njemu će biti da to dokaže - rekao je Sabo.

Sabo je istakao da je sasvim sam siguran da će Damjan Dostanić „opravdati očekivanja i da će se u TSC dobro osećati“, kao i da će mu klub iz Bačke Topole poslužiti za to da napravi prve korake u ozbiljnom profesionalnom fudbalu i životu.

Damjan Dostanić Foto: Promo

- Izuzetno mi je drago sto smo doveli ovakvo talentovanog momka, i želim mu svu sreću, i puno uspeha, prvo sa TSC-om, a zatim u daljem toku karijere - kazao je šef struke u TSC.

Dostanić, koji dolazi iz holandskog Ajaksa, rođen 2001. godine u Roterdamu i napadač je omladinske reprezentacije Srbije. Mnogi ga porede sa nekadašnjim napadačem Partizana i reprezentacije Srbije Aleksandrom Mitrovićem, pre svega po osećaju za gol i po stilu igre.

Od Dostanića se očekuje da se u ekipu uklopi do početka sledeće sezone, kada će TSC igrati i evropsko takmičenje, što će za njega biti dodatan motiv. Mladi igrač je u četvrtak doputovao u Srbiju, a odmah potom je stigao u Bačku Topolu, gde se upoznao sa uslovima u Fudbalskoj akademiji.

Dostanić je sa TSC potpisao trogodišnji ugovor, a već danas se priključuje ekipi na treninzima u Bačkoj Topoli.

Video: Teško je, izvinjavam se navijačima i čestitam Partizanu: Borjan utučen posle derbi poraza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA