≫ 

Napolijevi "liliputanci" sredili Inter za finale Kupa, Mertens postao prvi strelac u istoriji kluba!

Juventus dobio rivala u finalu

  • 1
Italy Soccer Italian Cup, Napoli - Inter Foto: Tanjug/AP

Lorenco Insinje i Dris Mertens pokazali su se još jednom kao letalan tandem za protivničke odbrane, omaleni dvojac rešio je revanš utakmicu polufinala Kupa Italije sa Interom golom za 1:1 i prolaz na megdan petostrukom uzastopnom osvajaču takmičenja Juventusu.

"Bjankoneri" su dan ranije obezbedili finale pobedom nad Milanom.

Inter je prokockao svoju šansu u Napulju, gde je stigao sa minusom iz prve utakmice od 0:1, ali je već u 2. minutu imao egal u rukama posle vanserijskog poteza Eriksena koji je pogodio gol iz kornera!

Dugo su "neroazuri" kasnije pokušavali da dođu do drugog gola i prednosti, sa više rizika su igrali na polovini rivala, a onda su surovo kažnjeni od dvojice ubitačnih "liliputanaca" iz čijih kopački sevaju munje. Insinje i Mertens su pokrenuli kontraudar, Belgijanac je bio sam pred Handanovićem i matirao ga, za svoj 122. gol u dresu Napolija.

Time je na večnoj listi golgetera kluba prestigao dosadašnjeg lidera Mareka Hamšika i ušo u legendu.

Meč je naravno igran bez prisustva navijača, a akteri su pre starta minutom ćutanja odali počast svim preminulim od korona virusa tokom pandemije.

Mertens je Napolijev od 2013. godine, stigao je tada iz PSV Ajndhovena, a danas je živa legenda kluba, toliko voljen od navijača da su mu nadenuli najomiljeniji i najčešći nadimak u Italiji - Ćiro!

Belgijanac (33) je odigrao 310 takmičarskih utakmica za Napoli, a pored 122 gola upisao je i 73 asistencije. Hamšik, strelac 121 gola, odigrao je 52 utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    14. jun 2020 | 07:24

    Ne seti da je Juventus petostruki uzastopni osvajač kupa.Lacio izgleda igra golf

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA